Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday

B.I.L.A

Lately, tlalu mls nk update blog.bz la sgt..bz pasal registration hostel.aku dh pdh keja kt ctok teringat aku zaman aku study dlok.biak yg pg byar duit hostel, byr duit saman n mcm2 lagik lah.seyes, aku terasa mcm la suka ngn job tok.even aku drive kedirik n pelu byr tol ari2..leh, jadi ikon tol lh aku tok..leh lh sgt2..hahahaa.....muka ku diat...hehhe..

APA??DRIVE KEDIRIK??ha yalah aku jadi sekrg tok, AKU TERPKSA UTK DRIVE SENDIRI KE TMPT AKU KEJA...ALASAN YG BPAK AKU BERIK:
1)bpak lak bz kak..xkesian kt bpak??..dn aku...."auk pak, esok2 kmk drive..
2)ktk aher balit kak..530..hem....dn aku"anggukkan kepala..
3)dn bpak aku ahernya MARAH....dn kuarlh words nya...."kak, buang jak lesen ktk ya,rugi jak amik driving test tapi xmok nk drive..cuba beranikn drik ya jak..knk org lain dpt, ktk xdpt??mbak ctok jak lesen ya, bpak nk pg jpj nk claim kt org ya duit g pake byr amik test driving ya?dn aku..tkesima terussssssssssssss........trus aku jwb..yalah2..esok lh orhg drive, tp dgn syarat tolong alih keta ya tiap pagi..ha, trus aku kuarkan syrat bwjib.hik3...jahat ka aku??x da lah...hehe..

dn bermulalah idupku drive kedirik..heheh..aku rasa dh semggu lebih aku drive kedirik..hem, pencapaian yg tbaik.hahaha...aku masih belajar ok.jgn marh aku wahai2 org yg da kt jeraya..aku budak baru belajar.hehe...

hem, nk story cket,da 2 org cbg lapor diri.mina n wani..cute kn namanya nya coz senang nk pggil bb aku tok fail mun nk ingat2 nma org last2 aku tpggil nama lain.hhuhuhu...tapi aku still mperbaiki diri ok.

aku nk rumus lh pa yg blaku kt aku spjg aku x update blog aku tok.aku pegi interview lecturer.alaa...suka2 jak.hehhee....ni tauk da rezeki aku wpun aku tauk, xkn dpt pon..hehe..

hem, lak2 ku ceta gk.hehe...

Monday

061210

aku report duty kt multimedia college.

1st impression aku, cdak ok jak..suma friendly tapi paling xbest tmpat tok jauh dari umah aku..fuhhh..jauh lah juak.even guna tol.bpeluh juak bh ketiak mun mbak jalan..hehehe..
hem, xda pa juak ku nk ceta tapi yalah...gk 1st..tapi aku suka lah..masih mpertimbangkan samada nk stay@tukar kt tmpat lain..hehehe...tapi lpas short review ngn abg pul lecture merangkap supervisor aku merangkap juak marketing officer hem, mcm byk jak benda tok nk polah...hehe..teringat aku time study kt unimas dlok..hehe...yalah aku dtempatkn kt hea (hal ehwal akademik)..utk sementara lh coz pastok aku gk nggu next direction dari abg pul..hem, pa gk ku nk ceta tok o....ha pasya aku dsruh juak tlg aishah..eh kembar nama lh..heheh..hal asrama la cket..coz ctok pon da asrama juak..seyes aku sakai wei..hehe..sakai gilak bb aku xtauk pon da kolej rah ctok.aiyooo...

aku dh da geng..dyg namanya,biak merudam.hem, ok juak biak tok.hehe..nya ajak aku diam hostel.aku kna bincang dlok lh ngn parents aku n bos a.k.a bkal hubby aku ya..ehhe..cepatlah bln 1..hahah..kgatalan ku sedang memuncak.hahahha...hem, continue agik..knl kak sal, bang pul, don, kak azizah, shila, hani@hana, siti aisyah, ngn bos besar en razali..ehhe..ha, cket jak nk..hehe..

hem, lak2 aku upload gambar2..ya pon mun aku rajin..heheh

bye..aku da keja nk polah tok..kejanya.....aku nk msg ngn sygku lah..hahaha....kn ku dh padah kegatalan aku makin memuncak..kih2..

cakap biar berlapik...bongok

berlapik??bercakap??..ha auk lah...
ggrrrr...sgt2 geram dn tersangat geram..
aku xpenah rasa mcm ya gilak...malu teramat..

cetanya mcm tok..

aku neman kak piah g kedai tudung kt TABUAN JAYA.DAN SITUASI NYA PON MCM TOK

kak piah:kmk nk meli tdung, jum masuk kedei tok

aku:ok

tiba2.....

kak piah:eh, da juak kwn kmk tok..

kwn kak piah:aku pon meli tdung tok juak,wana puteh

n aku pon jenguk palak aku n masuk kedei ya n aku pon merik la senyuman coz aku kn murah ngn senyum tok..n aku pon nengok2 pa yg aku rasa bkenan..dan tiba2 da satu sora yg dari kmpulan keliru jantina tok..

jantina keliru:eh ktk, kmk xmok nk hiprokrit.kwn ktk ya suma hiprokrit...sbnarnya ktk..xsesuai pakey tdung syria bb muka ktk ya xpadan,,ktk sesuai pakey tdung nok keras rah depan ya...

aku:terkedu dn malu..aku jnis open minded bila kwn2 aku nk negur tapi kali tok aku xdpt timak sbb JANTINA KELIRU ya padah kedak ya depan PUBLIC A.K.A DPN KWN2 KAK PIAN MERANGKAP CUSTOMER KEDEI ya..seyes..aku terus terdiam..dn palak ku suma kuar muka suma kwn2 aku..ADAKAH KWN KU HIPROKRIT??@ADAKAH JANTINA KELIRU YA SENGAJA BB AKU XMELI TUDUNG RAH KEDI NYA??@ADAKAH AKU TOK NANG XPDN MAKE TDUNG JENIS SYIRIA..TAPI nk sebelum ku pegi meli tdung jenis2 tok,aku dh meli majalah n wat research bentuk muka aku tok...

hem..aku bkn xmok timak kenyataan bb aku sedar aku bkn cantek pon..tapi jgn la jgn xblapik bh bila bckp ya..sygilh mulut ya bh.




moral::
jgn lh ko jenguk palak ko rah kedei tudung ya k..lak xdkomen2 nya ko depan org..da ko phm ya AISHAH SAHARI...........................DAN ARI TOK 1ST in my life aku pake tudung yg ariani ya nok jenis keras ddepan.....

psstt~~aku lom ceta gk ngn tunang ku..mun ku ceta...hem, bb nya yg suka aku guna stail tdung syria..JADI adkah nya pon cm aku, ngereco@geram@tetak guling2???

Tuesday

L.A.N.G.K.A.H.P.E.R.T.A.M.A K.E.J.U.N.2.0.1.1

hem, dh nk masuk penghujung oktober..tapi otak aku dh ligat pikirkan tema,color dn macm2 lagilh..hem.....

tapi yg prlu diutamakn ialah;
.
.
.
.
.
1)KURSUS KAWEN..
.
.
.
.
.
.
2)UJIAN SARINGAN HIV TEST...
.
.
.
.
.
.
3)BORANG KAWEN@SAKSI-MAKSI,WALI....
.
.
.
.
......menyesalnya xamek kursus kawen time study dlu...wawawawawaw....sgt2 myesal..
myesal tarak guna la.....huhuhuhu...

MISI~~MESTI WAT 3 BENDA WAJIB NIH...tp dlm masa yg sama still searching utk->>baju akd nikah, baju sanding,...heehehe...hantaran....hem, mcm2 lh yg dlm palak otak aku...

next entry........LANGKAH KE 2.....KE JUN 2011...^_^

Thursday

lega rasanya........

alhamdulillah..lega rasanya bila kita jujur dn berterus terang dari kita menipu@berbohong..tenang dan damai rasanya hati aku..
opss..bkn aku nk bbhong ok tp aku aku terpaksa melukakan hati seseorg...tp lebih baik dia terluka sekarang dari kemudian hari..

alkisahnya..da sorg hmba ALLAH tok.yg masih menyimpan perasaan cintanya kt aku wpun aku dh jadi tunangan org.hem, xplu la aku ceta dr cne aku nemu nya ckuplah aku katakan nya adlh ex-bos aku masa ku keja dlok.nya mmg bminat ngn aku dn mok jadikan aku sebagai surinya..tp aku dh bgelar tunang org.ni boleh..tmbh aku syg bh ngn tunang aku..syg oo...7 thn menyulam kasih..syg nk buang cm ya jak.hanya kerana sorg hamba ALLAH yg tetiba dtg dlm hidup kita..jadi wat pa nk lepaskan cinta yg da kt depan kita semata2 nk dpatkn cinta yg lain..

aku terus terang kt hamba ALLAH tok yg aku akan berkahwin thn depan on jun..fuh leganya rasa.lebih lega dari kita bkentun dlm lift..erk??bkn aku k..ya aku pake utk peribahasa jak..ehhe...

jadi moralnya~~bersikap jujurlh wpun kesan dan akibatnya akan menyakitkan hati kita sendiri...

okie dokie...

Monday

alhamdulillah..


syukur ke hadrat ilahi,akhirnya segala perbincangan smlm lancar tnpa da masalah.:))..
aku terlalu gembira sama dgn abg adeng.dn kata sepakat pon dh dbuat,,insyaALLAH,bulan JUN 2011 majlis kawen kami.:))..tq papa...mama xsbr..love u papa...xsbr nk idup ngn papa.n skali tq papa...berhempas pulas la turn kita nk ator majlis kita..hem yalah,papa kt utara mama kt selatan..ish2..hehe..xpa,kita wat sehabis bait o papa.:)....(utk myedapkn hati aku)hehehe...


n now aku mbilang hari utk.--------------------->kawen..heheh...dush2..kenja mode.hahaha

Friday

W.H.A.T S.H.O.U.L.D I. D.O??

hem,post aku ri tok..
jam 8.57 p.m dated on 07/10/2010...aku nerimak sms yg berbunyi "papa dh bincang ngn cdak mak ngn bpak dkpg.cdak nk pg umah fuchow ahad tok.bncang hal kita"..trus aku ngis.aku ngis sbb aku syukur, gembira, takut dn sgla mcm gk prsaan ku masa ya.dtmbah aku kurng sihat sumanya bcmpur baur..tp dlm masa yg sama aku tkut.sbbnya aku tkut mak bpak aku akn reject lamaran tok coznya atas alasan AKU BELUM LAGI BEKERJA TETAP.aku paling tkut,bb aku xmok hbungan aku hancur bkn stakat hbgan aku tp tkut malukan sbelah pihak lelaki..

dan ALASAN yg adeng pdh.nya dh xmok tggu lgik n nya dh bersedia ngn perkahwinan yg diadakan TAHUN DEPAN...on MAY....

aku tnpa pkir pa gk trus kuar umah n g umah ank buah ku.mcm2 aku luahkan smpe aku xtauk bila aku leh stop ngis..dn trbaring dlm bilitnya.mjur la ank buah ku jenis yg phm,leh juak aku luah kt nya...

aku tkut mak bpak aku reject lamaran ya.n ahad tok penentu status aku..YA ALLAH, hambamu tok xkuat nk bhadapn dgn mak bpak aku..aku lemah YA ALLAH.aku blum lgik pdh kt mak bpak aku hal cdak mak bpak adeng nk dtg umah ahad tok..oh, blog ku syg..wajarkh aku mendiamkan drik aku smpe ari ahad dn plu ka aku biarkan mak bpak ku dlm tkejut ahad tok?atau plu ka aku pdh kt cdak nya ari tok??

011010


1 oktober 2010...
baruk aku nk update blog tok.dh bersrang spider upanya ko tok...this week (031010) sanding adik ipar aku kt umah mak mertua aku..ceh,bunyi aku dh bernikah jak..haha..ya bakal la.huhuhu....ni tauk 1 doa.amin.
byk juak aku nk ceta sbnrnya.n byk juak yg blaku dlm bmggu2 tok.tik tok tik tok..dh masuk bulan oktober o..jadi tggl 2 bln lh mok thn 2011.byk juak asam garam pahit manis aku dlm bln2 tok..dn tggl 1 bln lgik sblum aku hbiskn training aku kt sedc,dn apakah akn terjadi slps ini?apa yg akn aku polah pas tok?adkh kmbali menjadi penanam anggur@jd baby sitter nenek aku?sumanya akn tjwb slpas 24112010.
tiba2 hati aku terdetik...bertuahkh aku dlm percintaan.sbb nya?aku xpnh dkecewakan tp aku yg paling byk mgecewakan.maafkan aku bkn niat aku tp aku mencari yg paling sesuai dn benar2 boleh mengalirkan air mata aku kerana cinta.sound like stupid but it real me yg bagi aku yg menafsir erti cinta.dn adalh kenalan rapat ku pdh..aku bertuah.bertuah kh aku?mgkin dr 1 segi ya aku bertuah,,dn mgkin dr segi lain xbrtuah..hem...apa2 pon kena tggu lpas tok kn..cmnne pengakhiran cinta aku..ke jinjang pelamin@......

Tuesday

NURHANISYAH UMAR

besday besttttttttttttttttfreeeeennnnnnnn aku ari tok eh..7/9/2010.insan yg snggup ssh dn snang dgn aku..hnya aku dn dia jak tauk..bnyi mcm pelik jak..ish2...aku syg nya mcm aku syg adik aku..hehe...dh tua dh ktk ya ngek..24 thn.lmk juak kita knl o..pkenalan dr tgkatn 2 smpe la skrg tok..best da kwn cm ktk..tq frennn...sempena besday tok.kmk doakan segala impain ktk akan mjdi kenyataan.aminnn...kn nk jd bini slh sorg geng suju ya..hehe...hem,aku berik pa ngn nyaa o..of course la BC3 nya yg nya mok glak2 ya..mksudnya aku dh sediakan adiah konvo ngn besday skali lh tok...
hehehehe....

p/s~jgn berolah pok..dh tuo yo..ehhe

Friday

hem..pa o

hem,pa oo...aku sbnrya pon xtauk knk aku plu post entry tok.cuma hati aku pande mcm sayu jak..adoh knk tok eh..da ka sbb nana xtrun keja ari tok@keja aku yg lom siap???@sbb aku trbaca news tdik kt kosmo pasal memey n fasha..harus ka aku bsikap mcm ya?tp pa kaiatan ya??adakah krna 2 gals tok amik laki org trus aku rasa mcm xda mood.aku bkn nk sibuk hal artis bb aku mmg xamik tauk pon hal2 cdak tok.tp entah lh,mgkin aku pnh da pngalaman saat tunang aku dkaco olh sahabat aku sendiri.hem, mls aku nk bukak balit ceta tok,wat aku sakit hati n geram kt tunang aku n kwn aku ya.tp aku dh maaafkan tunang aku coz aku pon penah wat salah.give n take lh kan.tp aku ttp xdpt maafkan kwn aku.dh sedaya upaya aku nk maafkan tp bila jak aku nk maafkan hati aku trus sakit mcm knk hiris pisau 20sen ya.hem,payah juak kn mcm tok..aku xlah mbenci nya tp...apalh perasan tok?gila kali nk aku tok..mgkin sbb aku byk bfikir nk kali tok..aku harap la..raya thn tok akan cairkan hati aku utk maaafkan nya..amin.

Thursday

7 hari lagi

7 hari lagi nk raya..yeah!!!!..wpun aku xda cuti raya tp ya bkn alasan aku nk bataskan aktiviti shopping aku..heheh..n yg paling penting pulai kpg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...sbb pa aku suka??sbb aku akn mkn..mkn..dn mkn..hehe..xda la juak..
of course la jumpa sanak saudara yg tsyg bangat..aku drg kak yatie anak ngah pon balik juak raya tok..hem,kn meriah..psya leh jumpa ngn pak nek ku..pak nek tsyg..yg kata2nya penuh ngn kiasan...tp syg..aku jumpa mampu jumpanya rah hotel tiang 2..tp xpa pak nek..dia ttp yg tbaik bg aku!!!...jumpa mak nek yg leh tahan juak lucu..heehehe..
then jumpa cazen mazen yg gila2...mmg gila..hehe.tp yg paling gempak!!!!!.....udak aku dpt baby gal!!!knk aku excited??coz udak aku mmg bharap benar nk dptkan baby gal.hem,leh mintak tips ngn udak tok cara2 nk dptkn baby gal..hik3.yalah,yg kuar bbrapa bln lpas pon laki,ank bang yan laki,ank kak ati pon laki..xsbr nk pulai kpg nk tgok baby gal....yeah!!!..lak ku upload org baru dlm kuarga dan eli ya..
n sigek gk knk aku nk raya cepat2.sbb aku nk tggu tunang ku pulai..hehe..sedihnya nya xraya thn tok tp aku akan paksa nya utk plg raya thn depan!!!..WAJIB!!mun nya xpulang juak,aku bom kpgnya..ehhe
hem pa gk oo..aku raya kt opis thn tok..ehhe..coz nk simpan cuti pake jumpa tunang aku..hehe..kiranya aku raya pas raya lh kan..hehe..alaaaa...laaaa..

okies2..lak smbg gk k..aku dh xda idea lorr..hehe

Friday

jadi jgn..

hem..pe hal tajuk ku lain jak..jadi jgn??..xda pa just nk share jak lh pa yg blaku smlam..pttnya aku post smlam tp aku mls nk o9 kt umah..n tmgh gk aku nk lyn ceta SYURGAMU RAMADHAN..perghhhhhhhhh,,,mmg best la ceta ya..leh wat aku nangis....

ok stop ceta ya..kita proceed ke niat asal aku..

hem...kes tok blaku masa aku plg keja smlm..aku dgn muka yg smbong dn tahap2 kontrol ayu..ahakssssssss...aku limpas la staff@laki2 yg da kt parking motor..mmg la da mamat tgkat 10 yg sbb utama aku blagak cm ya.coz aku xsuka matanya yg tjam..nk mgoda aku lh ya..hahahah...tetttttt....

n mamat mata ya dh blah.tggl aku ngn sorg staff tgkt 11..aku pon start la motor ya ngn confident skali..tp yg malunyaaaaaaaaaaaa...motor ku XMOK STARTTTTTTT!!!!!!!!!!!!.....2,3 kali aku start tp????masih juak XMOKKKKKKKK...aku dh malu nasib helmet ku fullface..

dannnnn..........dgn muka aku yg dh malau2 pusak ya..aku pon tarit nafassssssss dlmmmmmm2....n da sora hamba ALLAH yg tegur..motor xdpt start ka??aku pon senyum n trus angguk palak smbil tnduk palak...nya pon pg tmpt aku..n 1 KALI START JAKKKKKK..ENJIN MOTOR aku pon HIDUP!!!DI ULANGI.....1 KALI..dan aku MALUUUUUUUUUU.......

aku xtggu lmk pon kt sia..aku terus BLAHHHHHHHHHH.....n aku just pdh tq ktk....aku harap2 aku xkn jumpanya lg pas tok..MALU...SEMALUNYAAAAAAAAAAAAAAA.............

jd pengajaran kpd kes aku tok::jgn lh kita myombong k..bb org ya akn tlg kita..xsuma org da niat xbgus ngn kita.leh kita sombong tp biarlah sombong btmpat...jd renung2 kan dn selamat beramal..ehehhe....

~~aku malu dh~~ =_=

Thursday

10001 perasaan

argh!!!!!!!!!!!...aku geram+marah+sakit hati+sedih+bencik+..yalah yg dpt aku gmbrkn hati dn perasaan ku masa tok...

tauk ku bln posa tp..nya mmg mencabar perasaan ngn hati aku tok..aku nk ngis tok eh..nk nmpar palak nya pon da juak....

sapa gk nk dngereco aku tok..xlain x bukan adik aku yg BERNAMA AHIM ya...argh!!!!!!!!!!!!!......BONGOK2..

sbb apa??msti la da sbb..mun xda sbb mcm ne aku leh da perasaan yg leh menebikkan posa aku tok...

1)nya pake mouse ngn broadband aku..dh la xtlg byr..aku juak yg byr...aku nk jimat thiz month!!!!!ptptn pon aku bkira2 nk byr@x tok..nk raya tok ehhhhhhhhhhhhhhhhhh.....

2)sbb nya rasa nya ya terbaik n betol sumanya..xleh dgr pndpat org..

3)aku mmg tgah geram kt nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............

4)pake brg mcm brg kedirik...argh!!da jak manusia juak org mcm ya eh!!!!!!!!


sekian...aku sakit hati xda tpmt nk mluah..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday

SINAR RAMADHAN...

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

~saja ku post kn entry tok..kerana ku menulis bkn kerana nama..tp kerana apa yg tbuku dihati..pergh..bunyi mcm frust tonggeng 360 darjah jak..ahaks...cus2...amek balik mood tgah sedih...

aku mgharapakn ramadhan kali ini akn penuh mkna..bkn nk kwen okey..xda topik nk kawen..gua mok carik keja,FULLSTOP.knp??krana gua mok simpan harta..gua mok byr utang ptptn...mmg la gua dh byr tp byar ciput bila nk abis??hahaha...tp aku kira ok la..mok byar..mun ku xmok byr??

aku mmg bhrap..aku dpt kt sia tp..memandangkan aku dh dpdh"ko da carik nk lain ka??"jd ko pahm2 sendirik la AISHAH SAHARI...ok.dn aku ambek risiko..jgn dtnyak mun aku jrg nk plg ke kpg lak k..y??the answer is........

udha2..dont put the blame on other person lorr.......hem,pa tok rojak buah ka ku polah tok..kejap bm n bi..hehe..

..sekian..itu saja dr saya..

Tuesday

SALAM RAMADHAN

YEAH!!!!!!!!..RAMADHAN dtg lagi!!!!!!!!!!!...aku suka coznya aku dpt kempiskan perut aku yg makin muncitttttt tok..hahahahhaa....

bila jak time posa tok mesti da aku tringat peristiwa selipar masa aku sekolah dlok..ehhehehe..mmg aku xthan perut la mun ingat ceta ya..rindu ngn geng2 aku dlok..ehheh.kisah nor kwn aku yg pake selipar tbalik..huahuahua...nor2 ko mggamit suasana sahur kita masa ya..adeh2..

hem,xbyk aku nk ceta hal kali tok..cuma aku dlanda down yg amat2 tika tok...

bye ya..sblm air mata ku jatuh n kering semula...

Monday

sempena besday aku...hehehe



aku baruK da masa nk update hadiah besday aku...hem,dh 5 hari aku masuk ke 24 tahun...ehhe...tua ka??x lah kn,da gk yg lebih tua dari aku..hahaha...da ku kesah??
tq to those yg wish n give present ngn aku.aku pon xkisah da gift@x..yg penting org ingat.tp mun da yg berik..aku trimak n suka lh..hehehe..

1st aku nk tima kaseh yg xthingga kt my parents coz lahirkan aku ddunia tok..my mum da ceta masa thn 1986 mln 4 ogos,org tgha sbuk kira undi,nya btarung nyawa nk lahirkan sorg baby comel..haha..comel ka??eleh,comel apa..cute kata org puteh..neh.nasib bait la pak nek aku kt kpg xnamakan aku UNDI BT SAHARI.lau lh nama aku UNDI??adeh2..:)

2nd aku nk ucpakan bbyk2 tima kaseh kt org yg syg kt aku..la sapa gk..mesti la..tunang aku a.k.a. bakal laki aku SUHAILI BIN BUJANG..hehe.even nya xda ctok,tp nya bank in kt aku sruh aku meli ssuatu sbgai hadiah aku.aku trima dgn hati yg sgguh besar.hee..aku beli la wedges kt SOS.at least da juak bnda yg ku pake n tgga nk..dn slebih duitnya,aku belanja cazen ku n masuk perut aku..ehhe

3rd kt NURHANISYAH UMAR.nya merik baju suju yg da muka sungmin..sgguh aku rasa best glak2.best o..aku nk pake tp eisya sruh aku pake masa nya konvo.ehhe..jdi aku da bbrpa bln nk dietkn perut ngn lengan aku..haha..syg bangat sama lu sya..hehe..kmk da utang ngn kita..BIC3..sbr2 lh tgguuuuuuuuuuuu..haha

4th kt ngek nana..NURSYAFINA BINTI JIBA..nya merik aku coklat..nyaman o..aku kn antu coklat..aku mmg bbesar hati trimak hdiahnnya..eheh..wpun msa knl adlh singkat.nya lh geng ku kt sedc tok..ehhe..teman dkala aku ngereco..ehehhe..tq nana...masa aku post entry tok,nya cuti,,wawawawa,,,,muntah angin la ku ari tok..

5th kt CORPORATE MARKETING STAFF.aku dpt hadiah juak dr cdakya.myk wngi dr avoN..jdi xplu lh aku meli mnyk wngi utk bln tok.hehe..tq again o...syg suma..mmmmwaaaahhhhh..syg u all..:)

hem..kt sapa gk o..ha kt sapa2 lh yg wish sama da wish on that day@slpas2nya..coz da juak yg wish utk belated birthday aku..

bengang tahap gaban!!!!!

aku bengang tahap gaban.....lebih bengang dr lagu akim..argh!!!!!!!dh mode posa tok..anytime air mata ku leh kuar tok..sbr2 sya...bkn slh ko..ko dh polah keja ko..cekadak ubi juak eh..bongok3...xkn la org jauh leh dptkn fax ya,tok nk dekat2 dpn lubang idung leh xdpt!!!!!!!!!!!!!!!!.....argh!!!!!
..........

udahlah....btal jak posa ku,,mun ku post rah wall fb ku lak,mls ku nk heboh2...

Saturday

kesakaian yg melanda!!!


yup!!!..aku sakai!!!..sakai gilak2 aku eh...atas sbb apa aku sakai??1st time ku g SERIKIN!!!!!!!!!!!!!hhahaha....dh la knk puji oleh pnjual indon kt sia..hahahhaah...aku x lah nk perasan tp nya pdh muka aku caneteeeeeeekkkkkk bangat....jgn jeles....hahahah

dh la cdk mok amek pic aku..aku tolak cara bait..mun ku mok,nk kah xpsl2 aku tok alu tggl rah indon nunnnn...

hem,pa polah ku g serikin???sbnarnya nk pg juz 4 nk cuci mata...coz aku cuma embak duit yg ngam2 jak..tp????bila jak aku dtg kt sia..mata aku?????tgn aku????mula lh ligat nk bcarik ngn bbeli brg..

dn aku pon beli beg.....cardigan......ku pduli pa psl jenama...yg penting..aku leh dpt dgn harga yg murah..bygkan aku leh dptkn harga beg ya rm 25....cardigan pon rm25....mun kt india street nunnnnnnnn......confirm atas rm 50 kn???jdi yg penting aku puas hati..heheh...

tp aku xdpt nk meli jaket ngn papa..coz..bajet lari..hehe..sori pa..tggu pa dtg o,kita p sia gk..eheh.....

lak ku uplaod gmbr beg n cardigan aku ya..ehehhe....yg penting??murahhhhhh.....


seperti yg djanjikan..hehhe...sila tgok pic yg kt atas k..hehe

Friday

doaku dan keinginanku

~~~....hem,lain nar jak upa tjuk ku ya....apa yg ku doa dn pa yg ku ingin??...
xjuak byk,xjuak cket pa yg ku maok..

1st doaku..aku mok dptkan keja tetap...YA ALLAH,bukaklh pntu rezeki hmbaMU ini,,
dn ya juak lah keinginan ku dihari lahir aku yg ke 24 thn tok..
YA ALLAH, permudahkan la rezeki ku YA ALLAH,perkenankn lh DOA hambaMU ini....murahkan rezekiku YA ALLAH...

2nd doaku sihat sejahtera...agar dpt aku mjlankan ibadahku dgn tawaduk dgn penuh rasa syukur...

3rd doaku dn keinginanku tambahkan dn mekarkan lagi rasa kasih dn syg ku dgn org2 yg syg padaku dn org2 yg aku syg....

4th.........doaku dn keinginanku.....agar jodoh ku smpai ke aher hayat...agar segala perancangan kmk akan dberkatiMU YA ALLAH..

ha...kn cket jak nk keinginan dan doaku ya...moga2 dmkbulkan utk hari lahir ku....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
asha....

Tuesday

RASA NK NANGIS JAK!!!!!!!!!!!!

~~~~`.....aku xtauk pada sapa .lh nk luah tok..nk ngn tunang ko???????bz nang kalah PM nya..kdg2 tdetik juak ati aku tok nk polah hal ngn nya....hem, btapa aku dh mula rasa sakit hati ngn nya.......aku rindunya......aku perlukan nya..perluknnya...nya xphm ka?????????????????........

aku dh bencik dh ngn aku kinek tok!!!!!!!!!!!!....arghhhhh..rasa nk sepak terajang jak tunang aku ya..siap nya plg bln 10 tok..aku pkul2 ko, aku sepak ko...aku gigit2 ko..aku terajang ko..aku fire ko!!!!!!...geram!!!!!!!!!!!!!!...

pada sapa gk ku nk luah tok....wawawawa..aku gerammmmmmmm..............CINTA JARAK JAUH....HEM....CINTA JARAK JAUH..PEDIH.....pedih mcm sakit gigi..arghhhhh....best lagik sakit gigi dr sakit hati tok..

~~~~~~~~~~~~

Monday

saat ini..

saja jak ku post entry tok..xksh la da org nk baca@x..coz aku mls nk pake diari aku nun..mals nk pgg pen..heeh..

saat ini...aku rindu dgn insan2 ini.....EISYA,ADENG@PAPA,n.....of course la tweety aku..eh????tweety aku pon insan juak ka???hehe..

EISYA....betapa aku rindu glak2 ngn geng aku tok..mun la aku tok xpnakut ka,dh lmk aku trbng g ckei..rndu pok..nya lh SAHABAT DUNIA DAN AKHIRAT aku..WHY???hnya aku ngn nya jak tauk..nya lh SAHABAT yg leh timak aku even aku dh polah 1 kslahan bodoh dlm dunia..aku syg nya mcm aku syg drik aku..nya berik aku pluang n ttp bsama aku wlau aku tok serba kkurangan..nya lah TEMAN dkala aku SEDIH TAHAP GABAN dn nya gaklh...TEMAN dkala aku GEMBIRA TERAMAT2....even aku cuma kwn nya bumula aku skolah stampin n sampe skrg..bpa lmk o??hehe..mls lh nk kira..tp nya lh TEMAN DAN SAHABAT aku..

mmg la da masanya aku ngn nya da rajuk,tkecik hati n marah.tp aku dh lpakn sumanya..sbb mmg dah asam garam lh kn dlm ssuatu phbungan..ceh,pake word phbungan la plak..hhe....tiap kali kudgr lagu2 SUJU..confirm aku tringat trus dgn nya...dn aku paling xsbr nk tggu msanya grad..da la,nk wat suprise??o...dlm plan lh..sssssssssshhhhh...

ADENG@PAPA.....sejak papa tkr unit,,hem,jrg btol la aku bms ngn nya...almaklumlh dh jd geng ronda2 putrajaya....rindu nya ku ngn pok tok...plg2 la bos...aku dh rindu thp gaban tok..byk benda aku nk stories tok,pasal keja aku skrg..hem,bkrja kh aku???kerja o9..mun xpon main fb..alahai tmpat nih wat otak ku lembap jak..mun kt jbsns nun..da juak keja yg ku polah..jd pgwai khidmant plggan sampe ke pmbantu tadbir aset n stor..ala sbnrnya aku pmbntu tadbir aset n stor la tp dsbbkn aku cute so aku lh yg dplih..ahakz..no lah..coz pkp yg spttnya xdtg2 so akulh yg jd bidan terjun..tmbh2 lg pkp yg lama dh chow ikut lakinya..
eh???napa plak ceta ni yg kuar..ekeleh...dh ttp2 ceta nih..hehe..
.bbalik kpd PAPA ku syg..perghh..mun nya tauk aku call nya syg masa tok...confirm nya cair..hahaha hehe..,,rindu yg teramat2...n paling aku suka..plg kali tok nya nk discuss dgn parents aku hal kawen kmk 2..alahai gatai nya..hehe....anyway..nnti aku ceta lg kt ko ya my blog ku syg...doa2lah aku dpt kawen next year..
..........
.
.
.
.

^__^
.
.
.

amin



TWEETY....aku dh smpan dlm beg besar...my mum yg sruh...huhuhu...dh besar ne bleh main anak patung..wawawaawaw.....rindunya TWEETY..lau aku geram dgn ssorg..ha TWEETY la teman setia..aku sepak terajang,aku tmbuk sekuat ahti ku...yg penting aku PUAS...hehe...


....aku nk smbg keja..eh???da keja ka aku???hehe...

Wednesday

rindok hati

lmk dh ku xupdate blog aku tok.rindu juak aku ngn ko..saja jak ku nk post entry tok coz aku mmg dh xtauk agk bnafas dbumi ALLAH tok.btapa aku ptus asa dgn apa yg sdg aku buat@sdg aku lalui...aku amat2 mrindui zaman kecik aku..why???sbb aku xpyh nk pkir2@nk serabutkan palak otak aku yg smakin sesak tok...
ptus asa ka aku?????hem, ntahlah..mgkin jga ya@mgkin jga tidak.sperti kata SUHAILI BUJANG@tunangku....aku sperti sorg yg ptus asa dan mrendah dri....
...aku letih sbnrnya bila tipa kali dtnyak olh2 kenalan ku@kluarga2 ku..keja pa?keja cne?fhm ka cdknya prasaan aku??aku xmintak pon nasib aku mcm tok.puas aku pkir...knk aku lom dpt lagi keja ttp?adakah krana kurangnya doa ku?@kurngnya ibadat ku???nk kata aku xbgi duit gaji ku kt mak bpak,aku dh berik,even skit tp hati aku puas.krana aku dh tbiasa utk berik dgn org tua aku.

YA ALLAH,
niat ku moga aku dpt pkerjaan tetap.perkenankn lh doa hambamu...hnya KAU yg MAHA MENGETAHUI....apa yg tsirat dlm hati hmbaMU ini...

~~~ckuplah stakat tok....banjir latop ksygnku oleh air mata aku tok...

aku......



Sunday

tika hati dan minda...

aku tgah geram sgt2..n mmg bengang tahap cipanzi..aku xtauk lah,,aku yg slama tok diam jak...leh juak gnung berapi tok meletus,,jrg ku nk jwb balit..yg aku slalu jwb..sori eh..sori eh...sori eh..slh kmk..tp bkn kali tok..pedih alu jak hati aku.. n sampai hatinya pdh..."pastok mun nk kawen lak,xboh jak pdh..aku ngakuk aku khilaf dn lupak..bkn aku nk sengaja tp ntah..aku xberani nk pdh kt nya hal pertunangan aku..bkn aku xmok share saat happy aku..tp aku tauknya xsuka ngn bakal laki aku..aku xtauk knk..even aku tauk pon ya bkn hal aku..yg aku tauk,ya hal kes nya dhn akaq n bakal laki aku tok...aku xmok,aku bmasam muka ,dgn ke 2 pihak..aku ngakuk.aku pon xtauk bila ada cinta dlm hati aku dgn bakal laki aku...aku xPLAN pon nk jadikannya sbgai bf aku lok..coz pertemuan aku ngn bakal laki aku tok..bkn drancang dn cinta yg tjalin antara aku ngn nya pon nang UNIK..sbbnya aku ngn nya xtauk bila ada CINTA..tup2..ada rindu dn syg...

PERTUNANGAN aku ngn bakal laki aku pon aku xrancang..dh parents nya dtg umah..aku ingat nk bincang jak hal tunang kmk 2..pasal barang hantaran..tp..maknya nk sarungkan cincin kt jarik aku..xkan aku nk tolak n jatuhkan muka maknya n parents aku..aku gk pake sport attire...n sempat guna selendang jak masa my dad panggil aku utk sarungkan cincin..so???nk salahkan aku gak ka xmok hebohkan hal tunang aku??yg bagi aku xmcm majlis org lain...

sampe hati insan ya pdh kawen lak jgn juak pdh kt nya...aku akan pegang KATA2 ya..aku akn ingat sampe bila2...pedih hati aku..sakit..tlalu sakit....kecewa,malu dn aku betol2 xsgka nya leh kuarkan words ya..skit dow!!!!!!!

Thursday

aku dn nana


hehhehe...saja jak ku nk wat blog,,khas utk nana..hik3..geng skepala tok kt sedc...geng palak keras..hehehe..leh thn juak kaki ngular..hehehe....

sama gems tp masa kt gems xda la serapat tok,mgkin xsama company o....tp ttp rindu bangat sama apax..hehehe...hem,nk mkn pa o blog ku yg comey tok,hehehe,,tp cm nk diet...:)...leh ka diet?ari2 melantak..huhuhuhu

dlm masa yg sama juak,aku pon tgah wat budget 4 next month,,heheh,,,nafsu nk shopping melebihi sgala2nya..nasib la eisya xda,mun eisya da,,dh ku tariknya teman ku shopping,tp serious bh,time tok pergh,,kegilaan ku kt tdung syria,,heheh...ntah la nmpak cm comey jak tgok org pake,,ngeee,,,,,stkat tok bruk da 3 koleksi 4 tdung syria..heheh..now ku tgah dgn crazy nya crik tdung syria wana itam yg plain size s..hemm.. tp suma dh sold out. lau nk pesan kt tunang aku,hem last2 nya kirim duit n sruh aku beli..ha mnambahkan skit dhati jak..hehehe...

wawawaw..nk fly g kl nk brorong suma brg kt sia..geram aku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......nk borong pas ya jual,,heeh,,bsaing plak ngn tambi india street,,hem,da hati nk bisnes tp aku mls nk g umah ke umah tagih hutang coznya aku kan PEMALU n PEREMPUAN MELAYU TERAKHIR..hehehe....

psstt2..nana...udah gk,jum keja



Wednesday

bila.....

Counting days....hehehe.....coznya on 25 kn payday..hehe..sori papa..huhu..mun la papa tauk,,mati aku,,hik3...la nafkah idup la geng..hem aku pon counting days juak,yala nk tauk cmne la reaksi nya bila dpt hadiah dr aku,la ku srh kakak ipar ku yg antar coznya nk pg holiday,,heheh,,jd jimat cost utk pos..huhu...

n aku pon itung hari elaun masuk,pergh awl2 aku ator budget.ya lah kan,elaun boh xbyk,jd pas tolak berik mum,dad,gaji adik ku yg hntar keja hem pa gk...ha saving ke ASB ha lom g byr hutang dgn ALONG Halal..PTPTN la..ingat aku utang along ka..adoi2...nk tempah maut, leh la..huhuhu....

aiya sok keja lor,huhu..nk upadate data base property..best jgk kn wat keaj2 cmne..atleast aku da pgalaman n leh tmbah ilmu didada....n hal2 pasaran tanah aku tau la ckit2..thank jason my supervisor..^_^

Tuesday

cintaku di PENVIEW INN n APAX




















windu sama apax.....program yg ku join masa ku jobless...hehehe.....








P.A.S.R.A.H...

knk aku pdh cm ya.???seyes ku pdh..dh btimbun ku isik borang keja tp sgek pon xdpt interview..bkn ya jak..dr spm smpe degree ku pake,kotan nk isik keja
nk kata sku milih keja???xku sapu juak keja kilang dgn gaji rm300?ya pon ikut timbang kilo..bygkan aku poah penutup botol kicap...penutup lada..aku bkn merungut, aku kepak kata org swk@dlm bhasa malaysia nya LETIH...
lum gk time ku antar resume kt sgek tmpat ya....nang mcm S*** jak..aku isik pon sbb bpak ku pdh,"kak isik jak kak,lak org tok mok nulong ktk..so aku dgn suka hatin semangat bkobar2..ku upadate resume ku..and ku antar through bpak aku...and usaha ku xstop kt sia,aku msg kt bini org ya..."kak,mtk tlong o,keja kerani pon kmk xkisah eh..nya juz jwb.ok..ALKISAHNYA.......sminggu ya,bpak ku plg mrh2.."kak,knk ktk isik resume ya pake degree ktk..eh,aku kejut la,,aku jwb bpak ku,aieh pak,kn leh org ya milih nk ne bgus gk,kn da spm,stpm n degree ya...plih jak lh pak,kmk xkisah eh mun dgree jd kerani,kn bgus da pglaman...tp bpak ku trus2 la bsing2..dn aku yg jrg nk bising2 dpn org tua..aku jwb....pak,pdh kt org ya mcm tok.."sori o,dh penuh keja tok,xda tmpat ksong..bb kmk dh berik keja tok ngn cazen mazen,sepupu sepapat n saudara mara..ha kn senang aku dengar nya

kesimpulannya....nk dptkn keja plu da kabel..mun pake bluetooth...ha mcm aku la...