Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday

for u mimie...

salam...
entry kali ini, 4 mimie.....
jawapan untuk soalan ktk...
adeng xda apa2 tips pon tapi adeng leh juak share cikit kt ktk..
1stly 1st adeng xrancang pertunangan adeng, sebab adeng bertekol jak.juz antar cincin dengan duit bukak mulut..kesian nak.ehhehe...
juz adeng cuma padah kat parents adeng yang parent mr SB a.k.a tunang adeng nak datang kat umah nak bincang hal kmk 2..al hamdulillah my dad dapat terimak.jadi cara terbaiknya...ktk mesti terus terang mie.n then masa nak padah kat parents ktk banyakkan selawat.n baca bismillah bf4 nak bukak mulut ya...
n then, pertunangan tok bkn lah 1 titik noktah buat kita walaupun kita anak sulung.kita tetap da tanggungjawab..hem, teringat adeng masa adeng nak padah kat parents adeng yang adeng decide nak kawen ya...masyaALLAH, adeng nangis mie..melalut dh..hehehe...
then ktk bincang lah ngan parents ktk,slow talk.jangan terus naik angin.if cidak nya xmok, mintak pihak kedua macam pak cik@ mak cik ktk untuk pujuk parents ktk..hemm, faham x..n dengar dolok apa pandangan parent ktk mun ktk decide nak bertunang..dan mun boleh wat akur janji ngn parent ktk..yang ktk xakan lupak tanggungjawab as anak sulung..yang yang adeng wat mie..n now, alhamdulillah..adeng akan kawen on mei lak...ya berkat kita bincang dengan orang tua kita...

hem, mun ada apa2 gik, tanyak jak kt adeng..^_^

6 comments:

mimie kamisah said...

YA ALLAH..
thankz Adeng..
Andailah kmk diberik kekuatan ya owh..
apapun, kmk akan cuba juak saranan kitak ya.. kmk pun kira kmk nak bertekul jak memandangkan kmk pun belum bekerja tetap juak tok.. mun ada apa2, kmk mintak pendapat kitak k Deng..
Thankz a lot.. :)

asha said...

ur almost welcome dear..
ktk harus kuat mie, ya cabaran kita as anak sulung..parents ktk mok yang terbaik.hem, bertekul jak dolok even org padah ya xsesuai nak tapi bagi adeng tekul is the best way.adeng nikah tok lak baruk adeng bertunang coz masa akad nikah ada dulang hantaran..ehhe.bab adeng nak merasa cmne da hantaran.haha..ngegeh harus da bah..tq mr SB yang paham adeng.
hem, chaiyok2 mie..rezeki ALLLAH yang tentukan mie,even kita xbkeja tetap kita dpat tlg orang tua..

Redbloodsnow said...

eh..mimie nk bertunang ka, adeng?

asha said...

auk, nya nak bertunang nya pdh,tapi nya xberani nak terus terang kat parents nya,ya nya mintak tips ngn kmk.:).

Amni said...

sama macam kamek aie.. masa madah ngan mak akmek ya kamek nangis.. hahahaha... nervous.. sa nak tercabut jantung.. dah la sik kalak2 jak kamek bergerek bah.. tang ada2 jak family laki nak datang umah nak... even kamek bukan anak 1st, tapi susah juak nak madah.. lagik2 la bila mak kamek nangga kamek macam miak bah.. huhu

mak kamek sik berik sebenarnya.. tapi bila mak bapak tunang mek datang umah, sejok ati mak kamek... nang cepat jak masa berlalu... polah tunang simple jak kamek.. hantaran sik banyak.. kelak kawen baruk berhantaran mena.. tedah eh..

asha said...

:),,,yalah amni, cm ya lah kmk rasa.tapi syukur kmk akan tawen on mei...:)