Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday

petua nak berseri-seri

salam...
today, aku nak share sikit sebanyak petua mak tua gelaran aku kat my nanny..okies, memandangkan da hamba ALLAH yang tegur2 aku yang dah berseri-seri n da yang cakap mentang-mentang lah bakal pengantin on mei..heheh....hem, aku bukan kalangan yang cantik-cantik.coz aku manusia biasa2 jer...aku juz pakai apa yang orang lain pakai...n aku da gak ikut petua mak tua aku ni....

bahan-bahan yang aku gunakan:
1) beras







2)kunyit hidup
3)air bunga if xde air bunga wat la ari tu pastu letak jer bunga kat dalam air tu.done.air bunga pon siap.bagi aku pulak,aku campur air tu dengan kelopak bunga mawar if korang tahu bunga yang orang selalu guna untuk mandi bunga hem, itu lagi lah baik...if tak de jugak bunga la gunakan jer air biasa yang penting selawat lah dulu n mulakan bismillah...^_^

cara-cara menbuatnya:
1stly beras tu nanti, kita tumbuk halus macam wat serbuk...if tak nak tumbuk.boleh blender jer..hehehe.pastu kunyit hidup tu pun tumbuk-tumbuk n campurkan lah beras yang dah ditumbuk bersama-sama dengan kunyit tadi..n pas tu.letak lah kat muka kita..n dalam 10 minit leh la basuh k...

n paling best lagi leh gunakan produk ni....produk ni bagi aku amat lah best n berkesan sangat...aku dh guna pelembab, foundation n set pemutih n kunyit tia ni.memang okie sangat2....tapi if x berani nak try gunalah yang tradisional ataupun lebih baik p jumpa doktor yang pakar untuk dapatkan nasihat...tapi sebaik2 nya jugak, wudhuk lah...^_^...kerana fadhilat wudhuk ni amatlah besar...dan yang paling penting gak..kita kena bersihkan hati kita.jangan ada PHD kat dalam hati kita..Penyakit Hasad Dengki....okies....
*
*
*
*
*
*
selamat mencuba^________^

saya tak cantik tapi lau guna tia n hati bersih.kita tetap cantik

6 comments:

~ NANA ~ said...

wahhh patut la muka u berseri2 je...blh la try nnti :)

asha said...

:),,try la nana...if de yang terbaru,nanti kita share..ehhe,,

mrs. daydeck said...

as salam, 1st time sitok.. kamek salu magine mun pake kunyit rah muka mesti kuning olehnya.. menar ka? pat ilang sik? hahaha..

asha said...

wkumsalam...hehe..xda la kuning.xboh byk ilak kunyit..alu belumur ngn kunyit lah kita.hehehe...kmk dalam sebulan 2 kali jak kmk wat nok tradisional ya.hehe..nya buang kulit mati juak ya bah.hehe..

mrs. daydeck said...

hahaha.. aok eh alu berlumur lah.. mun camya mok lah coba juak.. makseh follow mek.. ;)

asha said...

sama-sama:)..
cuba jak tapi jangan banyak ilak kunyit ya.hehe