Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday

uJIAN sArINGAN HIV

salam

hari ini agak sibuk bagi aku untuk menguruskan HIV tEst..dari jam 11 pagi aku berkejar ke Jabatan Agama Islam Sarawak and minta segala borang untuk HIV 

selepas settle ke bahagian ambil borang HIV test, aku pon pergi ke POLIKLINIK JALAN MASJID, sarawakian mesti kenal benar kan klinik ni.hehehehe.after that terus ke kaunter pendaftaran and pay RM 1.00 untuk pendafataran.and kakak nurse tu suruh aku masuk bilik no 4.adusss, lama betul tunggu turn aku..dahlah nurse yang ambil aku punyer form banyak tanyer siap tanyer en tunang aku keja ape dan segalah berkaitan.
okie, aku masih bersabar and layankan jer.

hem, aku ingatkan bile jer masuk bilik tu akak nurse akan terus buat blood test tapiiiiiiiiiiiiiiiii....................mak ai, ader pulak sesi kaunseling yang berkaiatan AIDS and HIV..siap ader presentation and gambar-gambar.adusss..sudah lah aku ni lemah semangat.dan jujur, aku menjerit bila akak nurse tu tunjuk gambar tutttttttttttttttttttttttttt...takut wei.sentap habis.huhuhuhuhu.

abis jer penerangan akak tu yang 20 minit...barulah darah ku di ambil untuk di uji.tup tup tap, aku takut jarum weiiiiiiiiiiiiiii.....................tap.adusss,dan akak tu letak darah aku kat dalam entah yang bentuk segiempat pajang color putih and ade word C T S yang aku tak paham code aper.and korang nak tahu, time akak tu nak cucuk tangan aku, aku terbaca doa makan.adusssssssssssssss....adusss...malu wei.

pas tu kena tunggu lagi 15-20 minit untuk result sama ada negative or positive...

15 minit kemudian......................alhamdulillah.negative.^_^.yeah, boleh kawen.hahahha..

and aku nak ambil gambar yang ade darah aku kat alat yang buat HIV test,akak nurse tu tak bagi.huhuhuhu.kedekut betul la akak tu kan,hehehe..


pssst~ untuk pengetahuan korang kat sarawak belum lagi di wajibkan untuk HIV TEST.tapi aku buat ini pon untuk rujukan kesihatan aku sajer dan memandangkan en tunangku MR SB ni berkhidmat di Semenanjung Malaysia dan dia memang wajib untuk buat HIV TEST jadi aku pun ikut langkah die.tak salah kan.:)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

inilah rupa bentuk borang untuk ujian saringan HIV tEST.


6 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

bgus2...

dOdOt_ShyG said...

wahhh... bgus2!!
alhamdulillah settle sumenye kn..
gu luck asha!!

asha said...

ekin~yelah nak kawin mesti yakin wat hiv test.baru puas hati.tol tak dear:)

asha said...

dodot~tq awak.gd luck untuk awak jugak

Redbloodsnow said...

eh..dh berkuat kuasa dh ow ujian HIV tok kat sarawak. mun gya kena juak lah mek ambik lak ow..huhu. kwn mek riya kawen xda polah ujian hiv koh

asha said...

xtauk juak kmk zie, bab kwn kmk kawen ri ya pon xda nya ambik tapi kmk ambik jak.tambah gk tunang kmk ambik,nya keja cinun bah zie.