Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday

inikah dipanggil DUGAAN??

betol kata orang dahulu kala..akan ada dugaan mendatang. sebabnyer aku pun tengah berdugaan sekarang nih.. sekarang ni.hem,apatah lagi hubungan jarak jauh.nope.kami tak gaduh tapi segala persediaan aku yang buat.sedihnyer, tanpa MR SB disisi.kami dipisahkan oleh LAUT CHINA SELATAN.memang aku dah lali tinggal berjauhan tapi di saat-saat kami hendak disatukan aku perlukan dia disisku.kalau time beli barang kahwin terpaksa kami MMS dan 3G..:(..aku ingat lagi time aku shopping kain nikah.aku ber3G dengan MR SB termasuk amoi kedai kain tu masuk sekali.

aku tidak merungut tapi aku amat-amat perlukan dia ketika ini.dan satu lagi berita tergempar yang bagi aku amatlah tergempar..kemungkinan MR SB akan berkursus motor besar selama sebulan..itu istilah yang dia bagi kat aku.coz MR SB aku ni pak polisi and dia dulu beruniform color biru but then ditukarkan ke polis trafik.means HONEYMOON kami terpaksa kami tangguhkan ker TAHUN DEPAN so boleh lagi ke istilah HONEYMOON ini aku gunakan????atau aku tukarkan percutian yang tertangguh???

kalau dulu, aku hafal jadual kerja dan bentuk kerja dia and now aku kadang-kadang tak paham jadual kerja dia.hem, aku akui if dia keja 24 hours kami tak akan bersms.bayangkan 1 hari suntuk aku tak dengar berita dari dia.kalau lah ade benda penting yang nak kena share kat MR SB, kena tunggu dia habis keja jam 8.00 pagi esoknyer.belum lagi kalau kat tempat dia ada function and dia bertugas masa tuh.aku tak salahkan kerja dia tapi kekadang aku kesian kat MR SB.kami pernah gaduh besar pasal masa kerja dia.aku akui ya..memang salah aku..dan dia pon tengah bengang dengan penyelia dia end up kami gaduh besar.

and now...dia tengah bertugas dan duty dia habis esok hari jam 8.00 PAGI..coz dia masuk jam 8.00 pagi hari ini.aku faham kerana dia milik orang awam.dan pada 28 mei 2011, dia akan jadi milikku.amin.

dan sekarang ramai yang bertanya aku akan follow dia ke SEMENANJUNG??aku just say..dimana suami ku berada disitulah akan adanya aku tapi..my mum and my dad memang berat hati nak lepaskan aku.itu aku dapat rasakan even my parents didn't say anything..

we will see after MEI 2011 because in my planning i will fly to SEMENANJUNG on JULY...


hanya ALLAH yang tahu 


love u MR SB

~~doakan kami untuk langkah ke 28 MEI 2011, kerana aku percaya doa adalah senjata utama kita as muslimin dan muslimat...

13 comments:

~ NANA ~ said...

kesiannye...takmo sedey2 okey...juz yakin bahawa perancangan Allah tu adalah yg terbaik okey :)

asha said...

tq dear.doakan sy

Dia.Honey said...

sabar ye...ai faham..sebab ai pon relationship ngan my incik pinky jarak jauh jugak...ni dah dekat 2 bulan tak jumpa...ada lagik 39 hari nak nikah...dia pon sebuk tak leh nak dtg fitting kat sini..so ape2 pon beli mms or 3g je jugak...tapi tahan je hati..lepas nikah nnt bakal jadik weekend wife n hubby....hurmm.....redha je...manalah tahu nnt2 ada rezeki lain yg datang~

asha said...

dia honey~tq.hem, kes awk lagi berat yer.saya doakan majlis awak berjalan lancar.

e k i n ♥ y u s r i said...

Alaaa...
sedihnye...
sbr ye...

ms nielah nak boleh buktikan kuatkan ikatan cinta tue....

Dia.Honey said...

asha.....trimas atas doa u...ai pon doakan u jugak..jgn risau ek asha ek...hopefully ai leh settlekan ape yg patut dalam masa terdekat ni...

asha said...

ekin~sy tengah bersabar ni.doakan sy

asha said...

dia honey~good luck.ur strong girl:)

Dia.Honey said...

ai doakan u jugak kuat ok..... =) *hugsssssss*

ztie said...

bila ktk nikah tek ? sekpa.. dugaan before and selepas kawen ya. biasa time2 nak dekat tok memang dugaan mudah2 nak datang... sekpa.. nya kursus utk masa depan ktk duak juak nak ow :D

asha said...

ztie~kmk nikah bulan mei.yalah eh, 1 bulan ya.huhuhu

Redbloodsnow said...

tedah ktk yunk. xpa , sha. its only for temporary jak.after kursus dh bacak blt ke kuching nk...hehe. so dont be sad ah.

anggap jak to cabaran utk tak dua..hiks :)

asha said...

zie~tq zie.kmk dah positive ari tok.hehehe.huhu, sik da nya balit ke kchg.masih di sinun nya zie.huahuau