Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday

tudung nikah

wow, 2 bulan 2 minggu.adussss..memang cepat betul ya masa berlalu.
memang cuak kalau tengok kalender.aiyarkkk...dokumen nikah belum lagi siap still lagi pending.lagi lah kalau nak bersuamikan polis.banyak lagi dokumen yang MR SB nak settlekan. my dad pon dah mula tanyer dokumen  kami.hem, aku pun tak dapat nak proceed bahagian aku if bahagian MR SB still tak selesai lagi kan.harap-harap this week bahagian MR SB selesai..amin

lately, aku dah transform dari seorang yang tak pernah pegang jarum dan segala alatan menjahit ke seorang yang tukang jahit yang tak berapa nak mahir.huhuhu.aku DIY tudung  nikah aku.sebabnyer selendang aku tu memang plain and color pulak wana putih.jadi aku ambil lah keputusan yang tekad untuk menghias selendang nikah aku.jadi dengan berbekalkan idea yang kering,jemari yang keras, kain lace + bermanik serta jarum benang dan dengan lafaz bismillah...ini lah yang dapat aku kongsikan.huhuhu

selendang yang masih lagi suci 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tadaaaaaaaaaaaaaa....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
masih lagi dalam pembikinan
tinggal lagi 1.5 meter lagi
chaiyok-chaiyok asha^_^

aku tak berapa pandai sangat nak pakai tudung yang awaning, yang keras kat depan.huhuhu..jadi aku ambil la alternatif jahit sendiri yelah kalau tak di pecahkan ruyung mana dapat sagunya.betul tak..huahuahua... and aku akui if kita kita yakin kita boleh buat,kita pasti akan buat.

psst~manik ni berat so macam terletak jer kat dahi n if suami nak kiss terus kena kat dahi kita.huahua..gatal mode on.hahahaha

nanti if dah siap, aku tunjuk full yer.hehehe....

18 comments:

~ NANA ~ said...

wahhh pandai tu jahit :)

chayok2~ i pon tgh bz diy veil skrg ni..kekeke~

asha said...

hehheheh...okies.chaiyok2 untuk awak jugak:)
nanti update viel yer.hehe

dOdOt_ShyG said...

wahhh... caiyok2 tuk korg berdua!!
nana : nnti update veil ek.. tdg nikah u bli kat mane ek??
asha : pndai awk jhit ek.. nnti update kalu dh ciap ek.. heee..

dOdOt_ShyG said...
This comment has been removed by the author.
asha said...

hahahah...okies dodot.no hal.asalkan awk sudi nak tengok hasil nyer nanti.hhaa

Dia.Honey said...

pandainyer jahit manik....ai pon terkial kial nak carik tudung yg sesway ni

asha said...

dia Honey~kat blog nana ade review idea tudung kahwin and kat sane ade link akak yang buat tudung nikah.

e k i n ♥ y u s r i said...

bestkan klu dpt buat sndr...
kepuasan lebih lg...

sy lom decide lg nak pkai tudung nikah cmne...
ngah survey2...

chayok2 k....
huhuhu

asha said...

ekin~ :).betul2.

cepat pergi survey.hehehe

Redbloodsnow said...

samalah ngan kmk, sha. mek pun x reti + sik sesuai makey tudung berawning. nk polah dikpun...xda mesin jahit ler pulak..haha.

nak k inner cotton cam biasa...takut xda kelainan..sobsosbob. so sumanya lah mek serah ngan mak andam jak lah :D

asha said...

zie, dapat eh ktk polah. mcm kmk meli selendang plain jak pasya letak manik kedirik..da sik nak bahagian riben rah tingkat atas fah ya.rah sia da kain lace nok dh bermanik.kmk jahit tgn jak zie.embak kmk selendang ya,x kmk lalek gik org diat.huhuhu

Ain Dedeng said...

Wah2 adeng..not bad 4 a beginner..kacak..leh amik upah nyahit manit tok..all da best adeng..

asha said...

huhuhu..yalah ain.keras tangan adeng tok eh

iManAzRaf said...

wah.. hhehe... go asha go..!!
btw, cmne nak alih poll awk tu ek.. ssh nk tgk side bar ur new entry.. huuu...

asha said...

imanazraf~hehe..tq awak.o ye ker, tapi nape kat lappy saya okie jer if nak tengok new entry.hehe.jap ea, sy try adjust sikit.hehe

Bila Ku Kata Cinta... said...

nak try jugak la DIY tudung nikah sendiri

Anonymous said...

dear boleh x u email kat i how to do it selendang ni..barang2 dan bahan2 yg perlu..pangjang kain..jenis kain..plz..as_avidnieda@yahoo.com.my

Anonymous said...

dear boleh x u email kat i how to do it selendang ni..barang2 dan bahan2 yg perlu..pangjang kain..jenis kain..plz..as_avidnieda@yahoo.com.my