Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday

movie day

salam korang

hari ini nak story pasal movie yang aku layan with hubby..kiranyer ni adelah date kami after kawen.:))..huhu..tiada istilah honeymoon bagi aku dan dia.huhuhu...sedihnyer..
kami sempat la ambik masa hang out after office hour layan sampai 2 movie wei.atas alasan??aku frust
sangat2sebabnyer tak menyempat nak tengok NUR KASIH THE MOVIE.:(.

1st movie yang kami layan malam tuh KARAK. layan citer hantu..huahuahua.. tapi memang best la citer KARAK ni.thumbs up la kat KRU team.walaupun aku nih, bukan peminat setia citer hantu-hantu nih tapi memang layan la citer nih.yang pasti citer hantu malaysia nih memang hantu yang pandai sakat orang kan.huhuhu yelah ader part yang budak pakai baju sekolah yang cari mak dier.ish..ish..dan satu jer aku tak paham citer ni yang pasal si syera hilang, bab geng2 dier sumanyer mati accident. so aku tak tahu nasib si syera ni, adakah dia hilang and tinggal bersama Tok Malam??

satu lagi aku nak puji pasal lakonan pelakon dalam movie nih.Hebat okiey..even diaorang tu baru lagi tapi memang tabik spring la kat diaorang even aku kureng sikit kat Kilafairy yang seksi bangat tuh.tapi syera tuh sweet sangat kan.heehehehe..keep it up KRU team and pelakon KARAKdan aku percaya tujuan KRU buat citer ni sebab nak bagi pengajaran kat kiter sume, jangan sekali takbur dan bercakap besar---> part si Shahir berlawak pasal research aktiviti paranormal.dan paling berkesan dalam hati aku, pasal pembacaan ayat al- KURSI..aku percaya korang mesti hafal kan ayat al- KURSI tapi jarang kita nak ambik tahu erti sebenar ayat tersebut dan scene syera baca terjemahan tersebut memang aku fokus part tuh, yelah tak berguna jugak jika kita hanya pandai membaca al-Quran tapi kita tak ambik tahu pon isi tersirat ayat2 tersebut.

2nd movie yang aku nak story nih,KL GANGSTER.aku nak bagi 4.5 bintang untuk citer nih.citer ni padat sangat.even dari kostum dan penggunaan bahasa.aku percaya, mesti ader yang tak setuju tentang penggunaan bahasa diaorang kan, yelah citer melayu tapi bile bercakap gune bahasa campur bahsa pasar.macam penggunaan lu, maa,gua and so on. bagi pendapat peribadi aku, tak kan lah nak guna bahasa Malaysia bako, yelah dah namanyer citer KL GANGSTER so bahasa yang digunakan mesti lah bahasa pasar. lucu lah if, dialog keluar bahasa nih " kalau awak ambik tempat saya, saya bunuh awak"..alahai, memang berbudi bahasa la GANGSTER tuh..jangan marah.^__^. aku tak nafikan budi bahasa budaya kita and bahasa menunjukkan bangsa. tipulah if kita sendiri tak pernah guna bahasa pasar ni kan.even kita kalau kita tengah tawar menawar kat pasar malam confirm keluar ayat ni, ala, boleh la taukey, itu ma.."see??? erk??aku dah terlebih nampaknyer..hehehe..

pelakon pon memang best sangat-sangat.yelah dari aaron aziz sampai lah ke zizan (jozan).:)..and aksi yang tumbuk menumbuk pon best.memang layan lah..heheehe.and korang mesti pelik kan, naper aku tak bagi 5 bintang??sebab aku nak simpan setengah bintang tu untuk next movie dari skop production.huahuahua...

jadi those yang belum lagi tengok citer- citer nih,jum kita pergi tengok.yelah citer orang puteh korang dapat layan kan jadi pa kata kita layan citer tempatan.^______^.




No comments: