Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday

facebook??lepas kawen??

askum peeps

Facebook??lepas kawen??kenapa aku timbulkan isu ini??ada yang bagitahu facebook adalah tempat yang paling sesuai untuk salurkan informasi.yup, aku akui sebab aku jemput kengkawan time kawen bulan mei ari tuh pon guna facebook..

aku tergerak hati nak buat n3 ni sebab aku diberitahu yang facebook adalah salah satu alat merosakan sesuatu hubungan.kenapa?yelah, if pasangan kita update status and status tu pulak boleh menyigung perasaan pasangannya,dan ini boleh menimbulkan pergaduhan antara mereka.aku bukan nak menyibuk dan aku juga bukan sapa2 untuk mempertikaikan penggunaan facebook ini.tapi, benda ni dah terjadi di hadapan aku sebab salah sorang kawan aku nih bergaduh pasal status di facebook.dan ini membuatkan aku berfikir..wajar atau tidak facebook selepas kawen aktif atau delete jer terus akaun facebook tuh??

hem..what say u???..aku pon dah tak tahu lagi nak bagi nasihat apa kat kawan aku..yelah,nasihat yang tak pernah aku miss tiap kali diaorang mengadu kat aku....SABAR..SABAR...SABAR....kan separuh dari iman, asam garam rumah tangga...yelah,if aku pon di tempat kawan aku tu pon belum tentu lagi aku SABAR kan..mana tahan wei if hubby kita dingin hanya KERANA STATUS di FACEBOOK.sedangkan pihak tu yang mula dulu..hem...tapi aku harap permasalahan antara dioarang nih tak berpanjangan,yelah..tinggal berapa hari sajer lagi kita nak puasa..

dan untuk pihak aku pulak, FACEBOOK ini adalah salah satu alat komunikasi aku dengan hubby..asyik 3G dan bsms nak jugak bermesej di FACEBOOK.hehehe..dan FYI, aku dan hubby masing-masing tahu password kami adalah sama.hik3....^_^.













**bukan nak sibuk hal orang... tapi benda ni buat aku berfikir..**








5 comments:

misya said...

semua terpulang pada diri individu tu sendiri

~ NANA ~ said...

for me status fb tu x patut digunakan utk marah2 / maki2 / cite keburukan org lain...hehe

asha said...

misya~:).yup..betul3.setiap org mesti berbeza2 pendapat kan..

asha said...

nana~:)..betul3.baik simpan jer kan.

Redbloodsnow said...

Bg mek nk...depends dgn org sha. mun cam mek nk...FB k mek promote link blog jak. KEHKEHKEH :D