Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday

sabah mari part 2

salam, we meet again..^______^  

22/1/2012
hari ketiga kami di sabah...aku dan MRSB check out dari hotel kami on 11 a.m. pada hari ketiga nih, kami plan nak ke kundasang and stay at ranau. Nasib baik, sepupu aku ambil cuti and dia pon jadi tour guide kami.so before ke kundasang kami ke shopping complex yang namanyer is wisma karamunsing.kalau tak salah aku ler. kat shopping complex ni similar as wisma seberkas one of shopping complex kat kuching and tempat ni memang khusus untuk penjualan barangan komputer dan sewaktu dengannyer..sepupu aku nih, memang orang IT so harus dia singgah dulu kat tempat-tempat yang macam nih..after that, kami pon gerak ke ranau..actually untuk ke ranau kita akan lalu kundasang so....cakap banyak pon tak guna meh layan gambar yang aku tempek nih.semua gambar kat bawah tuh berdepan dengan pintu masuk nak pergi ke gunung kinabalu..dalam plan aku memang tak der nak mendaki gunung..huhu


MRSB and aku yang gemuk.hehe
Lepas tu kami bergerak lagi sampai lah kat rumah sepupu aku..tak payah nak pening-pening pikir nak stay kat maner.huhu..sebab kami stay kat rumah sepupu aku..jimat ok.haha..
after take a break kami pon keluar lagi, lebih kurang jam 8 malam..kami pon decide nak makan steamboat..yipppie, part steamboat aku memang suka...so kami pon bersteamboat di pine resort..sejukkkkkkkkkk banget sih.so those yang nak p honeymoon atau bersama keluarga. Pine resort is the best place for you.sebabnyer ader chalet keluarga yang besttttt..











tengok tuh kabus...grrrrr..sejuk..



23/1/2012

hari ke 4, esoknyer sebelum ke KK kami jalan-jalan dulu di ranau...
tagal tempat ikan yang jinak.
wajib pergi if korang dah sampai di ranau
ikan kat tagal ni sagat jinak ok.
huh..gelinyerr...MRSB jer yang excited.huhu


selepas berhua-hua dengan ikan di tagal, kami bergerak ke ladang teh..@sabah tea garden..





selesai di sabah tea garden, kami pergi ke poring..kolam air panas..tapi kami tak mandi pon,just nak pergi merendam kaki jer.huhu..sebabnyer ramai betul orang..malu pulak nak mandi..hihihi..

welcome..
kener bayar tau kalau nak masuk poring nih,tak ingat berapa.huhu
kat belakang kami ini lah sumber kolam air panas tuh...subhanAllah
hebatnya ciptaan ALLAH swt.

sesi merendam kaki..hehe.
air nih dah tak panas sangat dah..
Selesai sudah kami di Ranau....
seterusnya kami ke Kundasang pula....




kat kundasang ni ader kandang lembu tau dan memang rezeki kami, tengok life lagi time diaorang perah susu lembu.heheh.

see..lembu pon ikut peraturan tau..
ni tengah bersusun tunggu giliran untuk di perah susu..hehe

lembu-lembu masuk ke tempat sesi perahan.huhu



hehehe...MRSB yang excited, sampai beli 4 kotak
2 Kotak susu ori 2 kotak lagi perisa coklat.huhu.
huhuhu...buuuuuuuuuuu.....

pose jer lebih..
sebabnyer aku tak dapat nak telan pon..
Next place yang kami pergi is kebun bunga..pergh kalau lah kakak ipar aku pergi kat sini,confirm.dia gumbira..huhu..




harusss ada muka aku..haha..
tengok..still jugak berkabus kan..
odw nak balik ke KK
bye2 ranau and kundasang..^____^

kami pon balik ke KK and check in balik ke Cititel Express..sepupu aku pon check in jugak sebab dier cakap nak beli ole-ole for his parents..
...will be continued...

**mesti korang perasan kan aku pakai tudung yang sama jer.hehe..ada aku kesah..memang mcm ney ler if kita p travel ok..haha

No comments: