Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday

sabah mari with MRSB part 1

salam
hari nak cerita sikit pasal cuti- cuti kat sabah with MRSB. boleh aku katakan honeymoon selepas kahwin.hehehe..
kami kat sabah 5 hari 4 malam.memang best sangat-sangat tapi yang tak best nyer aku tak menyempat nak pergi pulau-pulau kat sabah tu.huh.tapi tak per, insyaALLAH, next planning akan ku jelajah jua pulau-pulau di sabah tu..
memang aku dah plan la program sepanjang aku dan MRSB kat sabah dan alhamdulillah,sepupu aku menetap di ranau.memang ok sangat-sangat..

20/1/2012
kami fly tok sabah. kalau tak silap aku, flight aku dalam jam 1:40 petang dan sampai kat airport Kota Kinabalu (KK) jam 3:05 petang..samapai-sampai jer terus kami ambik taxi dan mintak taxi tu hantar kami kt hotel Cititel Express. Nasib kami dah book awal hotel tuh sebabnyer, kami pergi time tahun baru cina.huhu.hem, thumb up la untuk Cititel Express,staff pon ok so those yang nak pergi kat Sabah@KK aku memang sarankan untuk korang stay kat sana. satu lagi, lokasi nyer memang terbaik lah,even tak face kat pantai@laut tapi darjah ketersampaian untuk ke lokasi-lokasi yang dalam plan memang senang nak sampai.even jalan kaki pon OK. ^__^.ko  bayangkan lah wei, turun jer hotel,sebelah kiri tuh CP (CenterPoint), jalan lagi kat depan jumpa Pasar Philippines, jalan dan jalan lagi jumpa lagi Pasar Tamu yang jual keropok amplang@kuih cincin dan yang kat hujung nun di sana jumpa Suria Sabah sebab ader cotton on kat saner.hehe.
Dan paling best, on the first day aku leh jumpa Nazirah@jirah.hehe..gossssssssipppppp girl activated..haha

ni jirah@Nazirah.
geng aku time study dulu..

21/1/2012
pada hari kedua pula, kami ke Labuan..
untuk ke labuan kami naik bot express..aku ingat tak lamer tapi makan masa jugak lah, 3 jam kalau tak silap aku..dalam plan memang nak angkut mak bapak coklat.haha.sebabnyer aku dan MRSB memang hantu coklat dan paling best minyak wangi kat sini memang murah beb.aku sempat lagi ambik satu jer.pastu menyesal, alaaa..nape ambil satu jer...huh.

kualiti gambar memang amat tidak memuaskan.huh


kat bot express di labuan
sepatunyer kami nak stay kat labuan tapi alih-alih tak jadi so kami pon ambik keputusan beli tiket bot laju..perghhhh..bot laju???wawawawawawa......
muka pelancong yang tak sedap untuk di tengok.hehe..
tiket bot laju.


                                                                                          serius.. kecut perut okeh


kalau guner speed boat nih, dalam 10 minit dah sampai..tapi bukan sampai kat KK ok tapi stop dulu kat Menumbok..and kat Menumbok kener lagi ambil van sewa@kereta sewa@taxi..untuk sampai ke KK..even jauh and banyak kawasan yang kena pass by tapi amat besttttttttttt okey..:).
dalam van sewa tak der gambo sebabnyer aku dan MRSB memang tido kat dalam van and sedar pon bila dah sampai kat hotel..

will be contunued.......^______^




No comments: