Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday

17032015

tajuk guna nombor sebab memang tak tahu nak letak tajuk apa..
sepi? menyepi dari dunia blogging sebab aku mungkin lebih suka jadi "silent reader".
Kehidupan sekarang memang ada pasang surut.. baik dari "marriage life till work life".
Sekarang dah masuk 1 tahun 1 bulan lebih umur Muhammad Aaqif. eh korang mesti pelik kan. Eh ader ke yang akan rasa pelik. yer la, setahu aku.. aku tak pernah update lagi pasal aku dah beranak. huhuhu.. 

Alhamdulillah.. 26 januari 2014, aku selamat lahirkan Muhammad Aaqif berat 2.34kg jer. ringan kan..dan normal. Genap jer 34 minggu Aaqif pon keluar memang tak sabar kot nak tengok dunia. hehe. memang down sangat2 bila dapat berat baby kurang dr 2.5kg. tapi syukur sangat2, Aaqif sihat sepenuhnya sampai lah sekarang walaupun masa tu dengan kuning lagi sampai kena admit 3 hari 2 malam. Agak terseksa jugak la berpantang di hospital. sedih.

Dan sekarang.. aku mengandung lagi..hahahha.. rezeki. aku terima. dan ramai yang tanyer, kau tak planning ker? kau memang kejar umur ker? atau kau memang suka nak beranak. jawapannya adalah. aku memang suka beranak.puas hati?haha. tak der lah, rezeki dah ALLAH bagi aku ambiklah.dan harapan kali ini, nak dapat anak perempuan tapi kalau ALLAH bagi lagi anak lelaki aku terima yang penting sihat. Tapi kali ini dalam gembira ada juga sedih. pernah dengar pasal "ovarian cyst" ketika hamil? Akulah salah seorang penghidap penyakit tu. "Panic attack"!!!!.. gila tak panik. Sebab selepas jer dapat keputusan nih, aku hampir dilanggar kereta nasib baik MRSB yang tolong. Rupanyer MRSB ada panggil2 aku lepas keluar dari klinik aku jer tak dengar. Masuk jer kereta terus nangis. MRSB pon pelik. Yelah, tetiba jer kan.. So aku pon bagitahu sejarah CYST nih.

Cyst nih boleh jadi ikut membesar sama dengan baby kita ataupun boleh mengecil semasa kehamilan. Dan harapan aku sekarang memang mengharapkan dan berdoa yang cyst ini akan mengecil dan akan hilang terus.  Cyst aku masa scan hari tu 3x4cm kurang dari 5cm.
Tapi siapalah aku untuk melawan kehendak ALLAH kan.. Mungkin ada hikmah ALLAH pilih aku sebab nak uji tahap keimanan aku. 

So cukuplah setakat ini bebelan aku. Tetiba rajin pulak nak update notes. Bye till we meet again.. 
Doakan aku supaya cyst aku mengecil dan makin mengecil dan baby dalam keadaan yang sihat. 



Muhammad Aaqif 11 bulan


#aku sekarang dah 9 minggu..

Thursday

update secara marathon

baru berkesempatan nak update blog kali ini. memang super duper sibuk. dengan hostel registration dengan subject registration dan kelas.. berhenti merungut ok..itu namanya kerja... keep calm and think positive ^__^. 

ada satu benda yang aku nak share..alhamdulillah, MRSB dah DAPAT PINDAH ke SARAWAK...16 mei 2013 MRSB dan lapor diri kat IPK KUCHING. .yeahhhhhhhhhh...boleh senyum sampai ke telinga. Inilah saat yang aku tunggu dari berPJJ ke hubungan jarak dekat.

In sha ALLAH, jumaat ini dah boleh pindah masuk ke rumah kami..sebab aku cuti esok hari.yeahhhhhh..double yeahhhhhhh...hahaha... baru berkesempatan masuk rumah baru sebab baru settle down perabot dan kargo MRSB baru jer sampai  semalam.


chup..chup..sebetulnya kan bila berhubungan dekat nih..semua benda nak kena ambil masa tau. sebabnya aku seorang yang berdikari  dan semua benda nak buat sendiri. yelah..preparation wedding dulu pon sorang-sorang..it's take time ok..sebab nak sesuaikan persekitaran kami. memang ada yang pelik kan tapi itulah realiti yang aku tengah hadapai sekarang. yelah. sebelum nak turun kerja nak kena sediakan breakfast MRSB dan sewaktu dengannya..kalau dulu tak minum pagi pon tak per, boleh lagi minum di office. hahahha..


so sekarang boleh fokus dengan belanjawan kami,  tapi aku  dapat email dari big bos. ada tema building dan pedagogy 28 jun - 2 july 2013.waawawawawa..kalau dulu nak pergi KL/semenanjung..perghhhh aku lah orang yang  akan  bersemangat tapi sekarang..ZERO.huhuhu..sebab MRSB kan dah dekat dimata :).


ok. chow chin chow sebab da kelas...


Friday

its in our hand

Syukur Alhamdulillah..semalam aku @ kami dah dapat kunci dari pemaju. Sekarang dah boleh fikir untuk perabot dan hiasan kat dalam rumah. Tak sabar nak pindah masuk tapi kan aku dan MRSB masih lagi berpjj..huhuhu.

But sebelum boleh duduk rumah baru tu. Kena uruskan dulu bahagian electric dan air..yelah..dah tu benda asas yang mesti ada.InsyaAllah..kalau benda tu dah siap bolehlah pindah masuk.hehehe..

Takper pelan2 sebab MRSB pun belum dapat transfer lagi..so uruskan dulu benda asas baru ke bahagian pengisian dalam rumah.hehehe...bagi aku pulak. Aku suka simple dan tak banyak perabot..MRSB pun sama.. dan dia suka style moden.hehehe.

Rumah kami tak besar..tp cukup untuk kami berdua. InsyaALLAH..mungkin bertiga selepas ini.amin.


Kunci dan dokumen serahan
(^_^)
Ok. That's all..InsyaALLAH next entry update pasal rumah tu nanti.hehehe.


Tuesday

rindu hubby

Penat sangat2 bila berpjj nih kan..harapan tahun baru nih akan ada sinar untuk transfer MRSB..masih lagi menyimpan harapan sedangkan benda tu belum lagi pasti.huhuhu.

Kalau dalam sarawak.aku ok lagi.tapi dia kat semenanjung malaysia @putrajaya..sedih tauk..huhu.


Kalau tak silap..9@10 tahun MRSB bertugas kat sana.harap2 lah tahun ini impian kami cerah walaupun sekarang nih musim hujan.


Itulah salah satu wish aku untuk tahun 2013..dan insyaAllah, rezeki untuk mendapatkan anak.bukankah usaha itu tangga kejayaan. (^_^)..

Terima sms dari MRSB.
Aku dh nangis masa nih  
*selamat tahun baru 2013 kalian.

Thursday

bila sidia kaki bola

MRSB yang pakai baju color biru

Kalau dh minat bola..memang tak sah kalau tak singgah..
Tinggal 2 hari jer lagi MRSB nk balik Putrajaya.  Kembali berPJJ.; (