Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday

tika hati dan minda...

aku tgah geram sgt2..n mmg bengang tahap cipanzi..aku xtauk lah,,aku yg slama tok diam jak...leh juak gnung berapi tok meletus,,jrg ku nk jwb balit..yg aku slalu jwb..sori eh..sori eh...sori eh..slh kmk..tp bkn kali tok..pedih alu jak hati aku.. n sampai hatinya pdh..."pastok mun nk kawen lak,xboh jak pdh..aku ngakuk aku khilaf dn lupak..bkn aku nk sengaja tp ntah..aku xberani nk pdh kt nya hal pertunangan aku..bkn aku xmok share saat happy aku..tp aku tauknya xsuka ngn bakal laki aku..aku xtauk knk..even aku tauk pon ya bkn hal aku..yg aku tauk,ya hal kes nya dhn akaq n bakal laki aku tok...aku xmok,aku bmasam muka ,dgn ke 2 pihak..aku ngakuk.aku pon xtauk bila ada cinta dlm hati aku dgn bakal laki aku...aku xPLAN pon nk jadikannya sbgai bf aku lok..coz pertemuan aku ngn bakal laki aku tok..bkn drancang dn cinta yg tjalin antara aku ngn nya pon nang UNIK..sbbnya aku ngn nya xtauk bila ada CINTA..tup2..ada rindu dn syg...

PERTUNANGAN aku ngn bakal laki aku pon aku xrancang..dh parents nya dtg umah..aku ingat nk bincang jak hal tunang kmk 2..pasal barang hantaran..tp..maknya nk sarungkan cincin kt jarik aku..xkan aku nk tolak n jatuhkan muka maknya n parents aku..aku gk pake sport attire...n sempat guna selendang jak masa my dad panggil aku utk sarungkan cincin..so???nk salahkan aku gak ka xmok hebohkan hal tunang aku??yg bagi aku xmcm majlis org lain...

sampe hati insan ya pdh kawen lak jgn juak pdh kt nya...aku akan pegang KATA2 ya..aku akn ingat sampe bila2...pedih hati aku..sakit..tlalu sakit....kecewa,malu dn aku betol2 xsgka nya leh kuarkan words ya..skit dow!!!!!!!

Thursday

aku dn nana


hehhehe...saja jak ku nk wat blog,,khas utk nana..hik3..geng skepala tok kt sedc...geng palak keras..hehehe..leh thn juak kaki ngular..hehehe....

sama gems tp masa kt gems xda la serapat tok,mgkin xsama company o....tp ttp rindu bangat sama apax..hehehe...hem,nk mkn pa o blog ku yg comey tok,hehehe,,tp cm nk diet...:)...leh ka diet?ari2 melantak..huhuhuhu

dlm masa yg sama juak,aku pon tgah wat budget 4 next month,,heheh,,,nafsu nk shopping melebihi sgala2nya..nasib la eisya xda,mun eisya da,,dh ku tariknya teman ku shopping,tp serious bh,time tok pergh,,kegilaan ku kt tdung syria,,heheh...ntah la nmpak cm comey jak tgok org pake,,ngeee,,,,,stkat tok bruk da 3 koleksi 4 tdung syria..heheh..now ku tgah dgn crazy nya crik tdung syria wana itam yg plain size s..hemm.. tp suma dh sold out. lau nk pesan kt tunang aku,hem last2 nya kirim duit n sruh aku beli..ha mnambahkan skit dhati jak..hehehe...

wawawaw..nk fly g kl nk brorong suma brg kt sia..geram aku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......nk borong pas ya jual,,heeh,,bsaing plak ngn tambi india street,,hem,da hati nk bisnes tp aku mls nk g umah ke umah tagih hutang coznya aku kan PEMALU n PEREMPUAN MELAYU TERAKHIR..hehehe....

psstt2..nana...udah gk,jum keja



Wednesday

bila.....

Counting days....hehehe.....coznya on 25 kn payday..hehe..sori papa..huhu..mun la papa tauk,,mati aku,,hik3...la nafkah idup la geng..hem aku pon counting days juak,yala nk tauk cmne la reaksi nya bila dpt hadiah dr aku,la ku srh kakak ipar ku yg antar coznya nk pg holiday,,heheh,,jd jimat cost utk pos..huhu...

n aku pon itung hari elaun masuk,pergh awl2 aku ator budget.ya lah kan,elaun boh xbyk,jd pas tolak berik mum,dad,gaji adik ku yg hntar keja hem pa gk...ha saving ke ASB ha lom g byr hutang dgn ALONG Halal..PTPTN la..ingat aku utang along ka..adoi2...nk tempah maut, leh la..huhuhu....

aiya sok keja lor,huhu..nk upadate data base property..best jgk kn wat keaj2 cmne..atleast aku da pgalaman n leh tmbah ilmu didada....n hal2 pasaran tanah aku tau la ckit2..thank jason my supervisor..^_^

Tuesday

cintaku di PENVIEW INN n APAX




















windu sama apax.....program yg ku join masa ku jobless...hehehe.....








P.A.S.R.A.H...

knk aku pdh cm ya.???seyes ku pdh..dh btimbun ku isik borang keja tp sgek pon xdpt interview..bkn ya jak..dr spm smpe degree ku pake,kotan nk isik keja
nk kata sku milih keja???xku sapu juak keja kilang dgn gaji rm300?ya pon ikut timbang kilo..bygkan aku poah penutup botol kicap...penutup lada..aku bkn merungut, aku kepak kata org swk@dlm bhasa malaysia nya LETIH...
lum gk time ku antar resume kt sgek tmpat ya....nang mcm S*** jak..aku isik pon sbb bpak ku pdh,"kak isik jak kak,lak org tok mok nulong ktk..so aku dgn suka hatin semangat bkobar2..ku upadate resume ku..and ku antar through bpak aku...and usaha ku xstop kt sia,aku msg kt bini org ya..."kak,mtk tlong o,keja kerani pon kmk xkisah eh..nya juz jwb.ok..ALKISAHNYA.......sminggu ya,bpak ku plg mrh2.."kak,knk ktk isik resume ya pake degree ktk..eh,aku kejut la,,aku jwb bpak ku,aieh pak,kn leh org ya milih nk ne bgus gk,kn da spm,stpm n degree ya...plih jak lh pak,kmk xkisah eh mun dgree jd kerani,kn bgus da pglaman...tp bpak ku trus2 la bsing2..dn aku yg jrg nk bising2 dpn org tua..aku jwb....pak,pdh kt org ya mcm tok.."sori o,dh penuh keja tok,xda tmpat ksong..bb kmk dh berik keja tok ngn cazen mazen,sepupu sepapat n saudara mara..ha kn senang aku dengar nya

kesimpulannya....nk dptkn keja plu da kabel..mun pake bluetooth...ha mcm aku la...