Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday

jum isi borang..

hem, aku pegi jais pagi tek (jabatan agama islam sarawak) utk polah permhonan berkahwin..hem, cm tok jak rasanya nk nikah o..hem, teramatlah payahnya nk uruskan...aku kena ambil borang 1 (biru dan hijau) dan paper wana kuning lak utk senarai semak.

ditakdirkan ari tok, aku bertembung dgn weng a.k.a. ZULFADHLI BIN INI yg mmpunyai tujuan yg sama dgn aku..n weng pon akan kahwin bln mac.dan aku bulan MEI..hehehe....

nak djadikan cerita, ustaz yg kt counter ya pon pening palak dengan gelagat aku n weng.then ustaz ya ingatkan aku akan berkahwin dengan weng.ish2..xbaik ustaz.hehe...n kami pon ceritakan hal sebenar n bagitahu date kenduri masing2..jadi jgn la cepat merik kafsiran awl k..ya utk ingatan aku bersama juak.

stop hal ya.next kita ceta pasal isi borang2 ya k.bleh la aku mintak upah dgn cidak JAIS.hehe..iklan lagik..kat bawah tok da contoh borang permohonan untuk berkahwin.n bila kita wat permohonan tok, kita pelu sediakan gambar ukuran pasport 1 keping lelaki dan 1 keping perempuan, 1 salinan kad pengenlan (permohon lelaki, perempuan dan wali), sijil nikah ibubapa perempuan, pengesahan status permohonan oleh
i)penghulu/ketua masyarakat ATAU
ii) majikan bagi yang bekerja
n last sekali sijil kursus pra perkahwinan@bagi yang lulus interview for those yang x ambik kursus kahwin.jelas?n aku nak sarankan lebih baik pegi kursus dari pegi interview.sebabnya banyak ilmu yg kita dpat dan da sesi soal jawab.jadi xrugi dapat juak info2 dan tips dari penceramah^_^..itu ktk org akan tauk kelak.

inilah borang permohonan kahwin..
senarai semak color wana kuning utk wat semakan dokumen2 yg diperlukan
borang 1 color biru utk pihak lelaki jadi wajib bagi pihak lelaki isi
borang 1 color hijau wajib pihak perempuan isi.
nak lagi jelas click k utk size large..^_^




lak aku share lagik k, pas aku isik form (color hijau). sebabnya aku pelu tunggu MR. SB siapkan formnya dolok (color biru) dan baruk leh proses permohonan kahwin kami untuk dihantar ke JAIS n next stage tggu borang no 3 utk cari jurunikah.
okielah..lak sambung gik.dan aku promise aku share lagik if aku dah siapkan form aku k..

~~~misi ke mei 2011~~~

penat

hem, ku arapkan ujung minggu yg best tapi amatlah memenatkan smpai2 aku mmg xda ckup masa nk relax2.tambah2 lagi dgn mr tunang@suhaili bujang.hem, cm nk tetapkn 1 nickname lh utknya dlm blog aku tok.hem,,,,,....pa kata MR SB stand 4 suhaili bujang.hehe..ok x??


friday nite pegi umah andam, pilih baju pake sanding n berlulut@dlm bhsa mlysia mlm berinai.aku pilih baju jawa dgn baju boli coriya@hindi lh.hehe...n baju sanding aku pilih black+gold.hem mcm lari dari tema aku lah.aku pttnya pake baju sanding wana purple@pink tapi tup2 wana black+gold..hem, cmne tok o..xtlmbat ka mun aku beli kain n wat sendirik jak baju sanding aku based on aku pon theme??hem, rumit juak nk kawen tok o.sumanya main ngn color.yolah mun x,kan pengantin ya xakan menyerlah..hem...parah2..dan sekarang aku masih lagi timbang tara nk tukar@tetap dgn black gold utk hari sanding aku..aiyaarkkkk...pening sudah.
n baju sanding ke 2, aku pilih gaun pengantin ptuh with bunga itam..hem, itam lagi??adakah ya adlh 1 petanda wat aku utk tukar terus aku pon wedding theme??oh pink kesayangan ku.maafkn aku kerana curang kpdmu...dn bila mintak pendapat dgn MR SB.."hem, ikut mama"...aiyarkkk lagi lah mbuntu kn otak aku.


saturday...pegi serikin if da doorgift yg sesuai.leh beli lau da yg bkenan.aku bkenan nk berik kipas tgn sbgi doorgift. tapi adeh2, bapak2 disana mau jugak letakkn harga yg bagi aku mahal.1 kipas rm5.00.lau aku beli 3 rm10.00.....dn utk doorgift tetap lagi masih mencari...ada cadangan lain???

dan ini sedikit sbyk pic yg aku dpt utk baju jawa..aku google search jak..hehehe....
ini pon aku google jak..hem, pink belacan..ehhe...pic tok memberi aku semacam inspirasi nk wat sendiri jak baju sanding..hehehe..n baju utk india aku xjumpa.yg aku jumpa sari.hem, aku kawen ni da pake sari.pake yg ala2 bolywood ya bah..hehe...



~~~oh ilham dn idea..dimanakah kauuuu....~~

Thursday

52.9kg

post kali tok da bkaitan dgn berat ku...hehehe.....52.9kg.haruskah aku genapkan mjdi 53kg?????
hem, aku xleh salahkan sapa2 bb nafsu makan ku mmg aku xdpt nk tahan.dn jujurnya aku leh makan bertambah2 mun aku da lah cencaluk, ikan terubok masin dgn sambal belacan....pergh2..leh 5x aku mkn ya..jadi wajar@tidak aku salahkan lauk2 diatas??hemmm....

52.9kg...pelu@x aku maintainkn coz mun aku tambahkn lagik mmg baju kawen aku xmuat.xpasal2 da yg mcm nangka kenak bungkus lak..jadi aku rasa pelu aku maintainkn @lebih bagus gk kurangkan..dpt lah solid molid masa nikah aku lak...hem, nikah??

nikah??persediaan...??aku xsure la aku dh sedia@belum.sbbnya:
1)aku lum lagi nk beli kain sedangkan masa dn hari silih berganti
2)aku masih blur dgn theme aku?y??aku rambang mata...suma color aku nk...last2 theme aku pelangi (agik asa ko)
3)aku........entah.....???????******..........aiyarkkkk.......aku mmg blur abis...


***harap2lah aku dpt ilham lepas tok.amin.***

Tuesday

aku simupulkan disini..

wah, genaplah 9 hari aku x on9. seterusnya mjenguk blog ngn facebokku..
dan genap 2 hari juak lh tunang ku sudah dtg.hehe..
1st thing 1st ku nk ceta hal krsus orientasi aku..kenapA??bb aku nk share aku teramat2 lh enjoy pg krsusu.mmg masa pg ya aku nangis.hahaha..apalah umur 25 masih nk ngis pegi orientasi...ish2..xpatut2..tapi2 bila dh da geng..perghhhhhhhhhhhh..terbaek lh trutamanya group aku,group no 2.hehehe..da noh ujan, cayalah...heehe..tapi jujur aku enjoy^_^...dn bila balit terasa amatlh sedih..
paling2 best da koke..wah, best ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......trbaekkkkkkkkkkkk dari ladang...rasa nk pegi lagik tapi mesti dgn member2 orientasi aku,xmok group lain.leh ka??hehe..
hem, ari tok aku baruk masuk keja sbb smlam aku cuti.sbb aku cuti of course la amik tunang ku n luangkn masa sdikit..hehe..
bila masuk keja ari tok, wah mmg semangat n aku mula lh call network ku yalah semangat yg mggunung bak gnung santubong nk mcari keja,dtmbah dgn kata2 semangat dari en chris yg masih lagi bdengung2 dlm telinga aku tok..pergh mmg bertenaga aku tapi...........................bila jak pas tengahari dn perut pun penuh..ish2.. tenaga aku makin bkurang dn mintak utk dcas..ish2...pa sudah jadi la AISHAH SAHARI..

n now...aku masih lagi melingkar dpn latop ku sambil wat muka mls,mentang2 lah bos xda..hehe...

n jumpa lagi utk next entry..bb cucur pisang ku sudah sampai..ha???mkn lagik??...esok2 aku diet lahhhhhh..ehhehe


Friday

adussssssss.............

hem, aku dpt memo yg aku pelu attend kursus kt CMM SEMENGGOkkkkkkkkkkkk....adussssss..mls nya aku nk pg tapi xpa nasib lh nya xkco masa aku cuti 17 n masa aku kursus kawen on 25 n 26 january.hehhe...n yeaszaaaaaa tggl 1 mggu lagi lh my beloved nk dtg.seyes kali tok aku teramat2lh syg n rindu glak ngn tunang aku.mcm lh nk ku cepat2kn jak hari tok..hehehe..adkah ya tanda aku semakin syg ngn tunang aku??hehe..gatal.dush2...

jam 1030 a.m ari tok,tukang jahit baju akad nikah ku msg aku padah baju aku siap bln feb tok.n nya akan call utk fitting baju ya,seyes aku nebes confirm xmuat lh baju ya.coz bdn aku dh mbiak dgn pesatnya.hahaha..adus..aku kena diet ka kelak???aiayarkk..

dh lh tghari aku mkn btmbah2 hanya berlaukkn ikan terubok masin. cencaluk n pekasam.adusssss mkn smpe xingat ooooo.........haha...

hem, okie2 nnti update lagi aku nk asar dlok.bye...next entry aku nk ceta ckit pasal preparation aku n angan2 minah jenin ha akulh minah jenin.hehehe...


Monday

030111

hem, sudah 2011 rupanya..dh 3 hari di bln 1 aku baruk nk update blog??hehe..bz ka aku??mmg bZ n penat lh gilak2.bb apa??bb aku dh join khidmat komuniti.n every week da jak org nikah..aiyaaa..n aku pon makin kuat membiak..kuat mkn lah.hehe..

hem, aku tgah menghitung hari.almaklumlah tunang ku nk plg..yeaaaaazaaaaaaaaaa....^______^
aku teramat lh happyyyyyyyyy syokkkkkkkk smpe x ingat.hehe..tapi yg xsyok nya tunang ku plg kali tok nk amik broadband.huhuhu..aku xmampu dlok nk simpan broadband ya.biarlh nya pake n byr.hehe..xsggup aku.gaji ku ciput jak lh pas tolak kwsp.huhu..

dn aku juak itung hari n bulan bb aku nk kawen ini TAHUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......28 MAY 2011....^_^....okie,lau xda aral.mgkin start esok aku n update lah coz aku nk ceta pa yang ku wat n preparation aku.ehhehehe.....