Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday

kurus

saya mahu kurus
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
sebelum majlis saya
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
saya ada 3 bulan lagi
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
;(

Thursday

dapat kad jemputan

wah, aku dapat kad jemputan kahwin..yeah2..de oRANG nak kahwin...wow super duper cantek dia punyer kad jemputan ni...sungguh teruja aku nak pegi tapi apakan daya.aku kena save cuti untuk kahwin aku.aku suka sangat kat kad kahwin ni........memang de bomb..ini blog dia nina..on 13 march nih she become Puan.hehe..congratssssssssss...saya suka dan teruja:))))...jum skodeng card nina...**adeng pinjam jap yer nina**

ni muka depan card nina..
cantek kan^_^






ni pulak part pihak perempuan
hehehe..cantek kan..^_^






ni pulak kat tempat pihak lelaki.
nice





semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat^_^

YAHOOOO...

Yahooooooooooooo...
bos saya sudah approve saya punya cutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....walaupun cuti ku hanya 1 hari tapi amatlah bermaknaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....^_^ saya sudah senyum sampai telingaaaaaaaaaaaaaaaa ^___________^senyum lagi...senyum...senyum..like lagu najwa & malique.heheheh....yeah....dapat jumpa mr tunang a.k.a MR SB and bershopping untuk our wedding..aduh..rabak my poket.huhu..tapi tak per for my wedding jugak..sayang bossssssssssss...terbaek lahhhhhhhhhhhhhh....
Sungguh aku tidak sabar untuk berjumpa dengan mu wahai kanda..ceh ayat...hehhe..lalallala....lalallala....cepatlah masa berjalan..esok jumaat, lusa sabtu...nextnya ahad,next isnin, selasa, rabu,khamis n......jumaat^__^...


~~cuti yang sudah di approve^_^







Wednesday

bunga tangan a.k.a bunga pegang

Nak FRESH FLOWER leh???....^_^....demand ku mula datang menyengat di dinding hati ku.huhuhu...wawawawaw..nak jugak!!!!!!!!!!!!!..mane nak carik bunga tangan yang segar bugar kat kuching ni??
sebab kenape aku nak jugak bunga tangan yang segar bugar ni:
1) mr SB tak pernah bagi pon bunga-bungaan kat aku even masa kami berchenta dulu2...erk, tapi.**time konvo dia bagi bunga tak pulak ko ingat yer aishah...hahahaha...

2) sebab AKU NAK JUGAK!!!!!!!!!!!!..hahahha..

3) sebabnyer..aku nak letak dalam pasu..pastu kan nak letak dalam buku,majalah n keringkan..pastu kan nak jadikan sebagai kenangan ..n nak citer kat anak-anak (wah family planning)..."yang mama dulu kan, pegang bunga segar"..huahuahua...(alasan kenangan harus ada disitu)

4) la,bunga plastik tak der sentimental value..kali ni nak yang real..alaaaa, time nikah jer..bukan hari-hari pon..

dan aku mesti berkeras kali ini..nak jugak fresh flowerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!noktah.

hem..if bunga tangan yang de coklat da tak??aku leh makan time mr SB tengah salam tok kadi nanti..huahuahua....yelah, mesti lapar kan control ayu....hhahahaha..

nak bunga tangan.................-----------------<@

putih vs putih..baju putih bunga pun putih.hehehe
suka tengok yang membulat macam ni.hehe

merah..kontra dengan baju nikah aku..merah vs putih..

tak kan nak bawak pasu tu sekali
suka suki tengok color ti..lembut kan..
terasa macam aku jer yang pegang bunga ni.heheh

ni pon okies jugak..hehe.cantik


credit to mr GOOGLE..



ini lah..

ALKISAH.....inilah hasilnya if aku yang duty jaga bebudak exam..dan aku menjadi pelukis pelan yang tidak bvertauliah...huahuahua...sebenarnya aku pon tak paham apa yang aku lukis ni..hem..patutlah time sekolah rendah dulu-dulu subjek Pendidikan Seni aku tak pernah lah cemerlang....huahua..takat dapat C n D jer..haha..bukan cikgu-cikgu yang tak pandai mengajar aku yang tak berbakat..atau lebih tepat.aku bukan budak seni..hehe.
*
*
*
tak lain tak bukan aku  telah berjaya melukis  pelan susun atur kamar beradu ku.untuk decoration nyer pulak, aku belum terfikir lagi nak DIY@berganding bahu dengan AS (tukang wat pelamin aku nanti)..hem, bagi aku biarlah bilik aku nanti yang sesimple yang mungkin.no kelambu, no ropol dan sewaktu dengannyer.sebab aku, kalau tido..hehe..aku perlukan ruang yang besar punyerrrrr...plus bantal yang banyak.sebabnyer aku akan susun bantal  tu sebelum tido.hem, like my mum said..."bantal-bantal yang aku susun tu dah macam tembok besar cina.huahuahua...hem, tapi terfikir lah jugak akal jahat ku plus gatal..if mr SB dah jadi teman kamarku, cam ner dengan bantal-bantal aku tu?nak susun gak ker?...(***tettttttttttttttttttttttt......) de sapa2 nak tolong jawabkan???hehhe.....tutup itu cerita.meh layan lukisan budak tadika..eh.budak tadika pon reti melukis la AISHAH...hhehehe..dengan bangganya..aku mempersembahkan hasil lukisan ku yang lahir dari jiwa beserta kerahan minda di kala menjaga budak exam...taraaaaaaaaaaaaaa ..(aku nak carik buntut kuali..dush2..malu sudah)..
*
*
*
*
*



ini pelan A dan B...heheh..
ini pulak pelan C n D



saya lah pelukis pelan itu..heheheh
jangan salahkan saya kalau lukisan ini memang tak cantik
coz saya bukan pelukis yang terbaik..hehehe

























Friday

the reason behind the scene

tajuk sudah bercerita....well aku x tahu nape orang dok cakap aku membazir untuk paper bag and segala tentang doorgift aku....aku bukan membazir okie..aku nak sapa2 yang dapat gift aku nanti akan ingat kat aku..and sebagai kenangan abadi untuk mei 2011....^_^
*
*
*
*
*
hem, nape paper bag??paper bag brown yang macam nak bungkus makanan??y??....aku da jawapan aku sendiri..sebabnyer..after dapat gift mesti orang akan buang paper bag.if tali@paper bag tu terkoyak..so aku nak cut cost.sebabnyer paper bag tu,MURAH,n it depend on how kita nak deco kat paper bag tu untuk nampak cantik.tak salah kan kita guna paper bag tu..hem, nape lah if kita buat sesuatu de jer insan- insan yang berkata sedangkan that my wedding...tolong hormat aku sebagai pengantinya k..
*
*
*
*
*
*

sebab kedua nape aku nak jugak wat rubber stamp tu??n da jugak yang tanya...aku just jawab.aku nak wat jer, nak perabih duit aku..leh?..okie, disebabkan aku nih xberapa nak kreatif nak deco@nak wrapping segalanya kat paper bag tu nanti...aku leh cop kan jer paper bag tu..yelah, kesian tau kat paper bag yang kita deco cantik-cantik n pastu orang buang...sob..sob..sedih...if aku yang tengok mesti aku nangis.apa-apa pun nanti kita tengok hasilnya k,,if aku nak jugak deco maybe aku letak jer tag..hem....nanti lah aku fikirkan lagi pasal ni.hehe...
*
*
*
*
*
*
*
pastu aku de gak yang tanye nape nak letak keychain as a doorgift??aku jawab..nanti orang leh letak kunci motor, keta, umah dan sewaktu dengannya and bila diaorang tengok mesti diaorang ingat kat aku..and mungkin da yang akan mendoakan kesejahteraan rumah tangga aku nanti..sapa tahu kan..

hem, nape aku macam marah jer??huhu...teremo sudah..ehhehe..:)..okies, later-later lah aku ceta lagi..


Thursday

petua nak berseri-seri

salam...
today, aku nak share sikit sebanyak petua mak tua gelaran aku kat my nanny..okies, memandangkan da hamba ALLAH yang tegur2 aku yang dah berseri-seri n da yang cakap mentang-mentang lah bakal pengantin on mei..heheh....hem, aku bukan kalangan yang cantik-cantik.coz aku manusia biasa2 jer...aku juz pakai apa yang orang lain pakai...n aku da gak ikut petua mak tua aku ni....

bahan-bahan yang aku gunakan:
1) beras







2)kunyit hidup
3)air bunga if xde air bunga wat la ari tu pastu letak jer bunga kat dalam air tu.done.air bunga pon siap.bagi aku pulak,aku campur air tu dengan kelopak bunga mawar if korang tahu bunga yang orang selalu guna untuk mandi bunga hem, itu lagi lah baik...if tak de jugak bunga la gunakan jer air biasa yang penting selawat lah dulu n mulakan bismillah...^_^

cara-cara menbuatnya:
1stly beras tu nanti, kita tumbuk halus macam wat serbuk...if tak nak tumbuk.boleh blender jer..hehehe.pastu kunyit hidup tu pun tumbuk-tumbuk n campurkan lah beras yang dah ditumbuk bersama-sama dengan kunyit tadi..n pas tu.letak lah kat muka kita..n dalam 10 minit leh la basuh k...

n paling best lagi leh gunakan produk ni....produk ni bagi aku amat lah best n berkesan sangat...aku dh guna pelembab, foundation n set pemutih n kunyit tia ni.memang okie sangat2....tapi if x berani nak try gunalah yang tradisional ataupun lebih baik p jumpa doktor yang pakar untuk dapatkan nasihat...tapi sebaik2 nya jugak, wudhuk lah...^_^...kerana fadhilat wudhuk ni amatlah besar...dan yang paling penting gak..kita kena bersihkan hati kita.jangan ada PHD kat dalam hati kita..Penyakit Hasad Dengki....okies....
*
*
*
*
*
*
selamat mencuba^________^

saya tak cantik tapi lau guna tia n hati bersih.kita tetap cantik

Monday

cerita dalam doorgift a.k.a ole-ole kenduri aku

alhamdulillah, paper bag dah settle..dh order n wat payment..memang berpatutan lah price kat blog nih faizah samsudin..^_^.memang dalam budget aku..so, paper bag untuk doorgift dah de n now kene fikir lagi untuk deco paper bag tuh...n also isi dalam paper bag aku ni...yang dalam senarai aku nih

  1. keychain n aku dapat kat sini nisa, best lah keychain dia,n price pon berpatutan..
  2. tasbih..untuk gift ni aku masih lagi searching..n masih lagi terfikir,nak beli offline ke online erk??
  3. aku ingat nak bagi candy yang dalam uncang
  4. telur rebus?? x kot..sebab time khatamal aku dah banyak sangat telur nyerr...
  5. x pun,bagi towel kecik..hehe..okie gak kan..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

now, aku nak searching pulak decoration untuk paper bag aku..ayairkkkk...tag tq..hem, ni pon ingat nak wat sendiri..tapi..hehehe..aku nih bukan malas tapi x kreatif..xpasal2 membazir pulak...jadi pa kata minta mr google tolong carikan design2...ehhe..jum cari.............

*
*
*
*
*
*
source here
*
*
*
*
*
*

atau yang ini
source here

*
*
*
*
*'
*
*
*

source here
*
*
*
*
*
*
hem, nape aku macam nak wat stamping je ek....aiyark!!!!!....mulalah setan menghasut aku nih.....pegi jauh2...suh..suh...jangan datang dekat...huhuhu..tapi if nak wat stamping gak pon ok..n lau nak wat sticker pon okies jugak kan..aiyoooo..nape plak sticker leh masuk dalam ini cerita???????........................
now aku pon dah naik pening..sticker or  stamping???stamping or sticker????
*
*
*
*
*
*
*
?????????????
pinjam jap ea pic ni..
aku yang dah confuse..





Friday

for u mimie...

salam...
entry kali ini, 4 mimie.....
jawapan untuk soalan ktk...
adeng xda apa2 tips pon tapi adeng leh juak share cikit kt ktk..
1stly 1st adeng xrancang pertunangan adeng, sebab adeng bertekol jak.juz antar cincin dengan duit bukak mulut..kesian nak.ehhehe...
juz adeng cuma padah kat parents adeng yang parent mr SB a.k.a tunang adeng nak datang kat umah nak bincang hal kmk 2..al hamdulillah my dad dapat terimak.jadi cara terbaiknya...ktk mesti terus terang mie.n then masa nak padah kat parents ktk banyakkan selawat.n baca bismillah bf4 nak bukak mulut ya...
n then, pertunangan tok bkn lah 1 titik noktah buat kita walaupun kita anak sulung.kita tetap da tanggungjawab..hem, teringat adeng masa adeng nak padah kat parents adeng yang adeng decide nak kawen ya...masyaALLAH, adeng nangis mie..melalut dh..hehehe...
then ktk bincang lah ngan parents ktk,slow talk.jangan terus naik angin.if cidak nya xmok, mintak pihak kedua macam pak cik@ mak cik ktk untuk pujuk parents ktk..hemm, faham x..n dengar dolok apa pandangan parent ktk mun ktk decide nak bertunang..dan mun boleh wat akur janji ngn parent ktk..yang ktk xakan lupak tanggungjawab as anak sulung..yang yang adeng wat mie..n now, alhamdulillah..adeng akan kawen on mei lak...ya berkat kita bincang dengan orang tua kita...

hem, mun ada apa2 gik, tanyak jak kt adeng..^_^

~~my wedding wish~~

leh x, aku nak wat wedding wish a.k.a demand....hahahha...
ni lah senarai wedding wish aku:

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
1)rice cooker (to eisya take note**)
2)iron color pink (optional to eisya)
3)set pinggan magkuk
4)washing machine (syafiq apax)
5)microwave oven (ain apax)
6) toaster 
7) hem...kitchen tools and gadget or yang sewaktu dgnnya....haha..
8)......9)....10).....still thinking..^_^
*
*
*
*
*
aku nak!!!!suma nih as my wedding gift...leh x kengkawan**wink**......hahahahahha...

source
kitchen tools....hehehe...

source
yang ni best..2 in 1..












Thursday

aku suka lagu nih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!............

AWAN NANO BY HAFIZ AF7

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu
source: http://www.1liriklagu.com

entry yang berbaur jiwang....y???......n aku xkisah orang nak cakap apa.yang penting aku suka lagu nih, lirik, arrangement lagu nih..pergh...aku guna words yang ajai selalu lah meniti kat bibir dia if dia yang jadi juri.huhuhu.. n yang paling best singer...ok.full stop!!!!!....
salam.............

after layan mahligai cinta kt tv3 (actually skip dari keje yang berlambak ,sorry bos...)...wat aku bersemangat kembali nak teruskan perjuangan 28 mie 2011...even dalam hati aku masih lagi saki baki kecewa...think positive ASHA..wpun ko anak perempuan tunggal dalam family ko.ini xbermakna ko x dapat nak uruskan ko punyer wedding...wake up ASHA!!!!!!!!!!!!............
n pas ni, aku tengok lagi mahligai cinta next week!!!!...harus..dalam erti kata sebagai rujukan aku jugak lah kan...^_^..

aku review lagi list preparation aku..nanti2 lah..ha itulah tabiat orang yang malas..tapi this week macam nak carik kain@baju for khatamal al-quran..color???hem, xsure lagi lah..tapi aku minat pulak dengan kaftan and jubah..hem, jubah ke kaftan sesuai untuk khatamal al-quran ea???????????????.....

lau jubah, aku nak yang sedikit moden yang da potongan badan tapi x lah ketat sangat.lau besar sangat pon aku pulak yang xselesa nak pakai...
if kaftan...nice jugak kan.tapi nak pakai color pe ek???.......







Wednesday

payahnya.....

hem, aku bukan nak mengeluh tapi da la sikit2.betapa payahnya menjadi anak perempuan tunggal.tambah lagi nk get married.jadi all preparation tergalas kat bahu aku..bukan xde parents yang tolong.dorang de jgak tolong.hem, n this is the 1st time family aku wat majlis kahwin nih...coz aku lah anak sulung n anak perempuan tunggal...sedihnyerr..aku nak nangis..leh???


aku pon xpasti macamner lah, aku punyer preparation nih akan bjlan lancar@tidak..hem, betapa aku takut dgn semua nih...lagi payah sumber rujukan xde...sume nk kene tanye kat mr SB...n mr SB tetap seperti biasa just follow jer...aku pon xtahu nk mula dari mana....that y, aku blog walking kat blog2 yang talk pasal pengantin...harap2 lepas ni, mood aku ok..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*____*

*
*
*

~~misi ke mei 2011~~

Tuesday

STD

STD stand 4 save the date..ni time ambik video kawen kami.hehe..
video belum siap lagi..tunggu....baru nk update citer nih yang dh basi..hehehhe....
malas nk citer pjg2..jum skodeng pic kami.....
mak ai...besar nya lengan aku tu....harus aku diet..huhuhu..........
di sebalik tabir STD..aku xmandi lagi ni..
balik je dari keje rushing ke airport kch a.k.a kuching airport
dan sepatutnya aku n mr SB pakai baju color white but disbbkan aku yg semakin  membulat  kami sepakat nak pakai color itam nih..hehe...^_^  dan baju nih pon baru beli..hehehe ,still bau kedai..

mak ai, serious tol muka aku nih!!!!???wat happen??hehehe....
heehehe.....sori ya mr SB....awk busuk.haha
kami tengah mengumpat masa ni..hahaha....


mr SB says ~mama, nnti kita wat facial treatment k...
n aku says~setuju....(aku nak tumpang dua kaki)heheheh

hehehehe....gediks tol budak yang cute tuh..hehehe.....perasan!!!!!!!!!!!
dan aku tersangatlah putihhhhhh tq tia emilia..iklan harus ada disana..

tq keris fotografi...^_^..korang mmg byk idea.....................Okieeeeeeeeesssssssssss..itu saja..stop disini



~~misi ke mei 2011~~




Monday

untuk kali ini entry aku x bertajuk....coz aku teramatlah boring key in nama budak yg masuk plkn (program latihan khidmat negara) n curik masa untuk berblog...

aku mulakan CERITA aku dengan pakaian yg aku pakai untuk makan beradab@dalam bahasa sarawaknya makan nasik temuan@pertemuan.dan color pon mr SB yang pilihkan not me.if aku yang diberi hak aku akan pilih color pink.asyik2 pink..itulah aku, da ku kesah???..
inilah color yang mr SB pilih..hem, aku x sure color ni lau view bawah lampu rumah macam puple.if kat dalam kamdar color maroon...aku ni rabun warna ker??? t dan aku pun dh antar kat tailor n bagitahu design yang aku nak n for baju makan beradab nih aku nak simple jer, malas nak heavy...yelah nama pun makan kan..
psst:sila abaikan background kartun pokemon..iklan


then puas aku ber blogwalking aku trbacalah 1 entry yang talk pasal doorgift@favor..n tq bebanyak kt blog http://berkatalahdia.blogspot.com/2011/02/wedding-favors-gifts.html yang tolong aku yang sememangnya blur pasal doorgift.hem macam nak wat sendiri pun da..macam nak beli pon ada..tapi it depend on isi poket aku lh kan..

dalam perkiraan aku, aku plan nak bagi cd yang da muka aku n mr SB,n then dalam cd tu aku nak letak video save the date @ sanding aku...@mengikut blog tersebut leh letak lagu cinta cintun..hem, nice kan idea tuh..
xpun leh bagi keychain as a gift..hem,xsalahkan.jadi org2 yang aku bagi gift tu leh la letak keychain kat mana yang sesuai..keychain yang leh aku customize..hem...leh tahan gak idea nih..sbb aku malas nak masukkan unsur2 telur rebus dalam wedding aku.coz aku dah guna telur rebus tuh untuk majlis khatamal al-quran..

pasal telur rebus..leh xaku gantikan bunga telur tu kepada yang lain..i mean bunga yang diisi dgn candy@coklat..hem, kena bagi cadangan ni kt my mum n pujuk my mum utk setuju plan aku nih..hopefully,my mun will agree...AMIN..

then, aku dah wat keputusan yang aku akan fly ke KL 04.03.2011..n aku dh booked ticket.full stop...

~~misi ke mei 2011~~




argh!!!!!!!!!!!!!

seriously aku teramatlah tension!!!!!!!!!!!!...
y??????????????????????????.....................
memang mood aku sekarang ZERO................................otak teramatlah lembab..............
aku perlukan ruang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mahu menjeritttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......