Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday

frust

suma bloggers kat luar sana yg kawen sama tarikh dgn aku and sewaktu dengannyer dok post n3 pasal honeymoon...aku jer yang takder honeymoon..tak tahu nak cakap ape dah...:((((((((
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
aku frust....aku nak p makan dulu..
erk???....

Wednesday

PJJ??



salam..

esok malam jam 8 bertarikh 16 june 2011, aku akan menjadi PJJ----> stand for Perkahwinan Jarak Jauh..nampak gayanya, lepas ni kena drive pergi keja, balik pon kena drive jugak.huahau..tido pon sorang-sorang.huhuhuhu...wahai hati tabahlah kau..yeah, aku mesti kuat..

tak nak cakap banyak la, aku nak jugak tempek gambar2 yang aku ambik dari facebook official photographer aku -----;KERIS FOTOGRAFI..tak banyak gambar yang aku ambik, itu pon outdoor after akad nikah aku ari tuh.





**aku tak tahu kenapa lah pic aku nih dah bertukar size.memang kecil sangat-sangat nih..aku pon dah naik hairan.hem...if sapa yang bijaksana, tolong ajarin aku k.hehe..^__^


Tuesday

saNDING 29 mEi 2011


n3 kali nih,,aku nak review pasal sanding hari tuh 29 mei 2011. untuk majlis persandingan nih,aku pakai 2 persalinan
1st ----> persalinan gold and black
2nd----> persalinan gaun putih with baju istiadat
tak nak cakap banyak, kita layan kan jer gambar-gambar ni yer.
Black + Gold



Gaun Putih + Baju istiadat



Kat bawah ni pulak, gambar aku masa khatamal Al- Quran. Untuk khatamal ni, aku pilih baju jubah color hitam while the other color gold..memang simple sangat2 kan.:).


actually,tak ku sangka rupanyer aku nampak kurus walaupun hakikatnya badan aku makin berisi.yelah, hari2 makan dengan banyak..alhamdulillah, ramai yang puji color black gold even dulu pernah insan2 yang komen tak bagus color gold black nih..now, ko jugak orang pertama yang puji baju tuh kan...kan...kan???

simple jer kan majlis aku.sebab aku ade prinsip.lepas kahwin ade lagi benda yang lebih penting,sebabnyer aku dan hubby sekarang tengah fokus nak siapkan rumah kami^_____^.memang tak sabar nak tunggu rumah kami tu siap..













movie day

salam korang

hari ini nak story pasal movie yang aku layan with hubby..kiranyer ni adelah date kami after kawen.:))..huhu..tiada istilah honeymoon bagi aku dan dia.huhuhu...sedihnyer..
kami sempat la ambik masa hang out after office hour layan sampai 2 movie wei.atas alasan??aku frust
sangat2sebabnyer tak menyempat nak tengok NUR KASIH THE MOVIE.:(.

1st movie yang kami layan malam tuh KARAK. layan citer hantu..huahuahua.. tapi memang best la citer KARAK ni.thumbs up la kat KRU team.walaupun aku nih, bukan peminat setia citer hantu-hantu nih tapi memang layan la citer nih.yang pasti citer hantu malaysia nih memang hantu yang pandai sakat orang kan.huhuhu yelah ader part yang budak pakai baju sekolah yang cari mak dier.ish..ish..dan satu jer aku tak paham citer ni yang pasal si syera hilang, bab geng2 dier sumanyer mati accident. so aku tak tahu nasib si syera ni, adakah dia hilang and tinggal bersama Tok Malam??

satu lagi aku nak puji pasal lakonan pelakon dalam movie nih.Hebat okiey..even diaorang tu baru lagi tapi memang tabik spring la kat diaorang even aku kureng sikit kat Kilafairy yang seksi bangat tuh.tapi syera tuh sweet sangat kan.heehehehe..keep it up KRU team and pelakon KARAKdan aku percaya tujuan KRU buat citer ni sebab nak bagi pengajaran kat kiter sume, jangan sekali takbur dan bercakap besar---> part si Shahir berlawak pasal research aktiviti paranormal.dan paling berkesan dalam hati aku, pasal pembacaan ayat al- KURSI..aku percaya korang mesti hafal kan ayat al- KURSI tapi jarang kita nak ambik tahu erti sebenar ayat tersebut dan scene syera baca terjemahan tersebut memang aku fokus part tuh, yelah tak berguna jugak jika kita hanya pandai membaca al-Quran tapi kita tak ambik tahu pon isi tersirat ayat2 tersebut.

2nd movie yang aku nak story nih,KL GANGSTER.aku nak bagi 4.5 bintang untuk citer nih.citer ni padat sangat.even dari kostum dan penggunaan bahasa.aku percaya, mesti ader yang tak setuju tentang penggunaan bahasa diaorang kan, yelah citer melayu tapi bile bercakap gune bahasa campur bahsa pasar.macam penggunaan lu, maa,gua and so on. bagi pendapat peribadi aku, tak kan lah nak guna bahasa Malaysia bako, yelah dah namanyer citer KL GANGSTER so bahasa yang digunakan mesti lah bahasa pasar. lucu lah if, dialog keluar bahasa nih " kalau awak ambik tempat saya, saya bunuh awak"..alahai, memang berbudi bahasa la GANGSTER tuh..jangan marah.^__^. aku tak nafikan budi bahasa budaya kita and bahasa menunjukkan bangsa. tipulah if kita sendiri tak pernah guna bahasa pasar ni kan.even kita kalau kita tengah tawar menawar kat pasar malam confirm keluar ayat ni, ala, boleh la taukey, itu ma.."see??? erk??aku dah terlebih nampaknyer..hehehe..

pelakon pon memang best sangat-sangat.yelah dari aaron aziz sampai lah ke zizan (jozan).:)..and aksi yang tumbuk menumbuk pon best.memang layan lah..heheehe.and korang mesti pelik kan, naper aku tak bagi 5 bintang??sebab aku nak simpan setengah bintang tu untuk next movie dari skop production.huahuahua...

jadi those yang belum lagi tengok citer- citer nih,jum kita pergi tengok.yelah citer orang puteh korang dapat layan kan jadi pa kata kita layan citer tempatan.^______^.




Wednesday

ijab dan kabul


salam semua...alhamdulillah sekali lagi. dengan sekali lafaz, aku sah menjadi miliknya..SUHAILI BIN BUJANG.:)..
mak ai, intro..hehe..saja jer nak guna ayat yang puitis sikit.nak ambil feel..yolah..hehe..
aku nak story sikit pasal nikah aku nih..seyes wei, memang riuh sangat-sangat.and aku pulak memanglah nervous yang teramat dan hubby pun macam tu jugak.hohoho..muka hubby memang dah cuak.kesian pon ade gak aku tengok muka hubby aku.tapi apakan daya, aku pon memang cuak jugak time tuh.macam ringan ker kaki aku nak blah.ish..ish..

actually,ade story pasal my dad.huhuhu..my dad pon ikut gelabah jugak okiey..korang nak tahu..mahu 2 kali dad aku tersasul saat dia lafazkan penyerahan wali kepada jurunikah.first, my dad tersasul nama hubby..SUHAILI BINTI BUJANG..hohohoho..BINTI ....mak aih, dad aku..hahah.. second pulak, my dad tersasul lagi, siap terbalikkan nama hubby ke....BUJANG BIN SUHAILI..aiyarrrkkkkk.walawei,my dad tersebut pulak nama FIL aku..heheh...tapi itulah kenangan yang tak dapat aku lupakan.:))...cuak+ lucu.^______^..and last, kami sah menjadi pasangan suami isteri.

dan aku pon nak tunjukkan jugak muka hubby aku nih..dia sangat manis dimata ku okiey..hahaha..
itu dia muka budak cuak..hahahha

pasal nikah aku nih, aku ingatkan tak ramai yang datang.sebabnyer aku fikir just keluarga kedua belah pihak jer dan kawan-kawan yang aku jemput untuk datang majlis nikah aku.tapi, alhamdulillah, ramai gak yang datang. :). tak nak cakap banyak..kita layan gambar jer lah yer..hehe




nanti next n3, aku letak lagi gambar-gambar k..ehhehe...sebab aku masih lagi tunggu soft copy and hard copy dari Keris Fotografi.aku pon tak sabar nak tunggu hasil tangan diaorang.hehehe

Tuesday

yippie..i'm back

alhamdulillah...segalanya telah berjalan dengan lancar dan majlis untuk 2 tempat (tempat aku and hubby pon selesai sudah.^_____^.

seyes, even sampai sekarang aku masih tak percaya yang aku dah bertukar status.jadi tak boleh nak nakal-nakal lagi lepas ni.hehehe..

kali ni, update tak bergambar sebabnyer still tunggu aku punyer OP dulu.if kalau kat kamera sendiri, kena cari dulu sebabnyer aku belum lagi buka kamera aku tuh.entah ade tak yang sudi ambik gambar2 aku.hehehe..^_^