Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday

weekend manyak cenyummmmmmmm ^___^

salam di jumaat yang berkat

alhamdulillah, ALLAH masih lagi memberi aku peluang untuk bernafas di muka bumiNYA...

muka manyak senyummmmmmmm........sebabnyer aku dapat news yang hubby balik esok pagi,after jer dia balik keja terus naik flight-------->ke kuchinggggggggggggggg........tapi balik lagi ke putrajaya on sunday nite...huhuhu..sekejapnyer...tak per, walaupun sekejap dapat jugak aku lepaskan rindu yang bersarang dalam hati aku nih.hehhehehe...bunga-bunga cinta wooooo...


Thursday

facebook??lepas kawen??

askum peeps

Facebook??lepas kawen??kenapa aku timbulkan isu ini??ada yang bagitahu facebook adalah tempat yang paling sesuai untuk salurkan informasi.yup, aku akui sebab aku jemput kengkawan time kawen bulan mei ari tuh pon guna facebook..

aku tergerak hati nak buat n3 ni sebab aku diberitahu yang facebook adalah salah satu alat merosakan sesuatu hubungan.kenapa?yelah, if pasangan kita update status and status tu pulak boleh menyigung perasaan pasangannya,dan ini boleh menimbulkan pergaduhan antara mereka.aku bukan nak menyibuk dan aku juga bukan sapa2 untuk mempertikaikan penggunaan facebook ini.tapi, benda ni dah terjadi di hadapan aku sebab salah sorang kawan aku nih bergaduh pasal status di facebook.dan ini membuatkan aku berfikir..wajar atau tidak facebook selepas kawen aktif atau delete jer terus akaun facebook tuh??

hem..what say u???..aku pon dah tak tahu lagi nak bagi nasihat apa kat kawan aku..yelah,nasihat yang tak pernah aku miss tiap kali diaorang mengadu kat aku....SABAR..SABAR...SABAR....kan separuh dari iman, asam garam rumah tangga...yelah,if aku pon di tempat kawan aku tu pon belum tentu lagi aku SABAR kan..mana tahan wei if hubby kita dingin hanya KERANA STATUS di FACEBOOK.sedangkan pihak tu yang mula dulu..hem...tapi aku harap permasalahan antara dioarang nih tak berpanjangan,yelah..tinggal berapa hari sajer lagi kita nak puasa..

dan untuk pihak aku pulak, FACEBOOK ini adalah salah satu alat komunikasi aku dengan hubby..asyik 3G dan bsms nak jugak bermesej di FACEBOOK.hehehe..dan FYI, aku dan hubby masing-masing tahu password kami adalah sama.hik3....^_^.













**bukan nak sibuk hal orang... tapi benda ni buat aku berfikir..**








Monday

malam berlulut versi di kampung suami



salam

n3 kali ini berkenaan berlulut di tempat suami.kat tempat suami pulak,kami pilih persalinan vietnam dan korea.mak ai, hahahaha....model yang tak terlatih..^_^..yang dah baca n3 pasal berlulut tempat aku pasti tahu maksud berlulut ni kan.hehe...jum layan gambar kami.hehehe

itu dia, wajah kesayangan hamba
^_^


*
*
*
*
*
*
*

he kiss me ^______^

*
*
*
*

so how??ada gaya model tak???
hahahaaa...

*
*
*
*
*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
*
*
*
*
perasaan seh..huahuahua


hehehehe....okiey.itu jer yang aku dapat share.^_^..




nak citer perihal malam berlulut


salam...

n3 kali ni nak story perihal malam berlulut..hem, aku kurang pasti if rakan- rakan dari semenanjung familiar dengan word berlulut..untuk malam berlulut ni, aku namakan sebagai malam pertunjukkan fesyen atau dalam bahasa orang puteh nya, ,fashion show..=_=

acara malam berlulut selalunya di adakan selepas akad nikah. means if aku nikah petang sabtu, malam nya acara malam berlulut.dan seperti biasa after solat isyak..

aku citer malam berlulut di tempat aku dulu k.untuk malam berlulut nih, aku pilih persalinan jawa dan india.amatlah menyedihkan, aku belum lagi ade official soft copy gambar di tempat aku.:((.gambar ni pon aku ambik dari anak-anak buah dan kamera aku sendiri.huhuhu..

mera nam he..aishah he.^_^
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

perasan jawo.^_^

see, ada tak bakat terpadam untuk menjadi model???hahah...buang jer ke laut oit aishah..^_^and aku amatlah terhibur sangat-sangat masa malam berlulut nih.sebabnyer kan, aku disajikan dengan persembahan lakon beradat.itu pon, pak su yang sponsor..kumpulan di datangkan khas dari kampung kota samarahan, jauh tuuu...meh layan gambar diaorang.


yang kat tengah tuh..pak cik kepada my dad
pergh..semangat waja pak anjang.hehehe


tengok tuh..even pakcik-pakcik ni dan berusia tapi
energy diaorang sama dengan stacy af..
^_^

untuk pengetahuan kita bersama, persembahan lakonan beradat ini merupakan salah satu seni warisan di sarawak zaman dahulu kala.kumpulan ini di tubuhkan untuk menaikkan martabat seni sarawak dan aku akui ini lah kali pertama aku tahu pasal persembahan lakonan beradat nih.amatlah memalukan.maaf yer pakcik-pakcik..

dan malam tu jugak, kami (aku and hubby) telah di paksa untuk menari.kalau dalam bahasa melayu sarawak, kami menopeng..bukannya topeng yer kawan-kawan..^__^. sebabnya, pakcik- pakcik yang aktif tuh, siap panggil geng diaorang untuk bergendang..bergendang ni istilah sarawak.bergendang = adanya pukulan rebana, seruling dan penyanyi akan menyanyikan lagu dalam bahasa sarawak.dan penari akan menari di tengah..jum layan gambar kami..


hahaha. ^_^
mak ai, riangnya wajah kekanda.huhu

itu jer aku nak share kat korang.insyaALLAH, aku cari video lakonan beradat untuk tatapan semua.hehe..dan termasukkkkkkk jugak tarian aku dan hubby.hahah.tetttt..aku sangat malu saat tuh..




Friday

confirm sudah


salam di pagi jumaat yang hening..:))...semoga kita dirahmati dan diberkati..amin

tq those yang bagi support kat aku..ala..asha tak kisah pon, if tak dapat p honeymoon.cuma terkilan jer.erk??huhuhu..

confirm sudah..1 sept 2011 aku p jumpa hubby..aku dah pon beli tiket kch-kl, means aku beraya dengan hubby.itu pun, aku p raya ke 3...huhuhu..and 4 sept aku dah balik ke kchg.huhuhu..tak per..at least hubby ader orang yang temankan.betul tak..hehe..and hubby pon tak sabar nak tunggu kedatangan aku..oh, hubby..wait for me yunk yunk..:))..

dan hubby pun dah sediakan list untuk aku bawa p sana dan list yang wajib....sambal laksa sarawak dengan ikan terubuk masin..okiey hubby, nanti mama masakkan yer..:))..tapi sedih la jugak,sebab kami tak beraya dengan family..hem, tak per lah..next year hubby wajib balik raya yer.:).hehe....

dan ramai gak yang pelik nape lah aku sibuk nak beli tiket, yelah kampung aku di kuching.hem, korang memang tak faham.dah suami aku suruh p beraya dengan dia jadi aku kena la follow.dan tak salah kan tindakan aku nih.hem..korang de mulut..jadi korang asyik nak komen jer kan.hem, biarlah..ade ku kesah??yelah, bukan aku sorang jer ade suami..tapi those yang PJJ macam aku nih, mesti korang faham perasaan aku nih kan..

apa2 pun, aku nak latak jugak picture aku and hubby.time kita orang balik kampung..1 day bf4 hubby fly----->Putrajaya..