Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday

sabah mari part 3

sesi sambungan yang tak pandai habis ker?hehe...

23/1/2012
malam-malam terakhir di KK sebab esoknyer nak balik ke kuching..bye-bye KK.hehhe..insyaALLAH, ada rezeki we will meet again.hehe..
jam 8 malam kami pon keluar jejalan.terus ke pasar philippines.hehe.kat pasar ni lah bermacam-macam mutiara, keronsang, keychain dan sewaktu dengannya yang diaorang jual.hehe..serius tak sempat nak bergambar ok.haha..
just ambil gambar time makan jer.huhu..





aku yang semakin membulat kan???haha



tamat sudah ceritera di sabah bah..boleh bah kalau ko.hehe..

tinggi-tinggi gunung kinabalu
tinggi lagi sayang pada kamu
biru-biru gunung kinabalu
lihat dari jauh..hati saya rindu...^_______^








sabah mari part 2

salam, we meet again..^______^  

22/1/2012
hari ketiga kami di sabah...aku dan MRSB check out dari hotel kami on 11 a.m. pada hari ketiga nih, kami plan nak ke kundasang and stay at ranau. Nasib baik, sepupu aku ambil cuti and dia pon jadi tour guide kami.so before ke kundasang kami ke shopping complex yang namanyer is wisma karamunsing.kalau tak salah aku ler. kat shopping complex ni similar as wisma seberkas one of shopping complex kat kuching and tempat ni memang khusus untuk penjualan barangan komputer dan sewaktu dengannyer..sepupu aku nih, memang orang IT so harus dia singgah dulu kat tempat-tempat yang macam nih..after that, kami pon gerak ke ranau..actually untuk ke ranau kita akan lalu kundasang so....cakap banyak pon tak guna meh layan gambar yang aku tempek nih.semua gambar kat bawah tuh berdepan dengan pintu masuk nak pergi ke gunung kinabalu..dalam plan aku memang tak der nak mendaki gunung..huhu


MRSB and aku yang gemuk.hehe
Lepas tu kami bergerak lagi sampai lah kat rumah sepupu aku..tak payah nak pening-pening pikir nak stay kat maner.huhu..sebab kami stay kat rumah sepupu aku..jimat ok.haha..
after take a break kami pon keluar lagi, lebih kurang jam 8 malam..kami pon decide nak makan steamboat..yipppie, part steamboat aku memang suka...so kami pon bersteamboat di pine resort..sejukkkkkkkkkk banget sih.so those yang nak p honeymoon atau bersama keluarga. Pine resort is the best place for you.sebabnyer ader chalet keluarga yang besttttt..











tengok tuh kabus...grrrrr..sejuk..



23/1/2012

hari ke 4, esoknyer sebelum ke KK kami jalan-jalan dulu di ranau...
tagal tempat ikan yang jinak.
wajib pergi if korang dah sampai di ranau
ikan kat tagal ni sagat jinak ok.
huh..gelinyerr...MRSB jer yang excited.huhu


selepas berhua-hua dengan ikan di tagal, kami bergerak ke ladang teh..@sabah tea garden..





selesai di sabah tea garden, kami pergi ke poring..kolam air panas..tapi kami tak mandi pon,just nak pergi merendam kaki jer.huhu..sebabnyer ramai betul orang..malu pulak nak mandi..hihihi..

welcome..
kener bayar tau kalau nak masuk poring nih,tak ingat berapa.huhu
kat belakang kami ini lah sumber kolam air panas tuh...subhanAllah
hebatnya ciptaan ALLAH swt.

sesi merendam kaki..hehe.
air nih dah tak panas sangat dah..
Selesai sudah kami di Ranau....
seterusnya kami ke Kundasang pula....




kat kundasang ni ader kandang lembu tau dan memang rezeki kami, tengok life lagi time diaorang perah susu lembu.heheh.

see..lembu pon ikut peraturan tau..
ni tengah bersusun tunggu giliran untuk di perah susu..hehe

lembu-lembu masuk ke tempat sesi perahan.huhu



hehehe...MRSB yang excited, sampai beli 4 kotak
2 Kotak susu ori 2 kotak lagi perisa coklat.huhu.
huhuhu...buuuuuuuuuuu.....

pose jer lebih..
sebabnyer aku tak dapat nak telan pon..
Next place yang kami pergi is kebun bunga..pergh kalau lah kakak ipar aku pergi kat sini,confirm.dia gumbira..huhu..




harusss ada muka aku..haha..
tengok..still jugak berkabus kan..
odw nak balik ke KK
bye2 ranau and kundasang..^____^

kami pon balik ke KK and check in balik ke Cititel Express..sepupu aku pon check in jugak sebab dier cakap nak beli ole-ole for his parents..
...will be continued...

**mesti korang perasan kan aku pakai tudung yang sama jer.hehe..ada aku kesah..memang mcm ney ler if kita p travel ok..haha

sabah mari with MRSB part 1

salam
hari nak cerita sikit pasal cuti- cuti kat sabah with MRSB. boleh aku katakan honeymoon selepas kahwin.hehehe..
kami kat sabah 5 hari 4 malam.memang best sangat-sangat tapi yang tak best nyer aku tak menyempat nak pergi pulau-pulau kat sabah tu.huh.tapi tak per, insyaALLAH, next planning akan ku jelajah jua pulau-pulau di sabah tu..
memang aku dah plan la program sepanjang aku dan MRSB kat sabah dan alhamdulillah,sepupu aku menetap di ranau.memang ok sangat-sangat..

20/1/2012
kami fly tok sabah. kalau tak silap aku, flight aku dalam jam 1:40 petang dan sampai kat airport Kota Kinabalu (KK) jam 3:05 petang..samapai-sampai jer terus kami ambik taxi dan mintak taxi tu hantar kami kt hotel Cititel Express. Nasib kami dah book awal hotel tuh sebabnyer, kami pergi time tahun baru cina.huhu.hem, thumb up la untuk Cititel Express,staff pon ok so those yang nak pergi kat Sabah@KK aku memang sarankan untuk korang stay kat sana. satu lagi, lokasi nyer memang terbaik lah,even tak face kat pantai@laut tapi darjah ketersampaian untuk ke lokasi-lokasi yang dalam plan memang senang nak sampai.even jalan kaki pon OK. ^__^.ko  bayangkan lah wei, turun jer hotel,sebelah kiri tuh CP (CenterPoint), jalan lagi kat depan jumpa Pasar Philippines, jalan dan jalan lagi jumpa lagi Pasar Tamu yang jual keropok amplang@kuih cincin dan yang kat hujung nun di sana jumpa Suria Sabah sebab ader cotton on kat saner.hehe.
Dan paling best, on the first day aku leh jumpa Nazirah@jirah.hehe..gossssssssipppppp girl activated..haha

ni jirah@Nazirah.
geng aku time study dulu..

21/1/2012
pada hari kedua pula, kami ke Labuan..
untuk ke labuan kami naik bot express..aku ingat tak lamer tapi makan masa jugak lah, 3 jam kalau tak silap aku..dalam plan memang nak angkut mak bapak coklat.haha.sebabnyer aku dan MRSB memang hantu coklat dan paling best minyak wangi kat sini memang murah beb.aku sempat lagi ambik satu jer.pastu menyesal, alaaa..nape ambil satu jer...huh.

kualiti gambar memang amat tidak memuaskan.huh


kat bot express di labuan
sepatunyer kami nak stay kat labuan tapi alih-alih tak jadi so kami pon ambik keputusan beli tiket bot laju..perghhhh..bot laju???wawawawawawa......
muka pelancong yang tak sedap untuk di tengok.hehe..
tiket bot laju.


                                                                                          serius.. kecut perut okeh


kalau guner speed boat nih, dalam 10 minit dah sampai..tapi bukan sampai kat KK ok tapi stop dulu kat Menumbok..and kat Menumbok kener lagi ambil van sewa@kereta sewa@taxi..untuk sampai ke KK..even jauh and banyak kawasan yang kena pass by tapi amat besttttttttttt okey..:).
dalam van sewa tak der gambo sebabnyer aku dan MRSB memang tido kat dalam van and sedar pon bila dah sampai kat hotel..

will be contunued.......^______^




salam
lama betul dah tak update kt belog aku nih..asyik pending jer nak update..lately amat sibuk sangat2 dengan semua kerja. di tambah lagi di organisasi yang multitasking..