Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday




yeah hari ini hari jumaat
esok hari sabtu
lusa hari ahad
minggu ini boleh rehat sepuas- puasnya..


hari ini nak kongsi pasal bahan bacaan yang telah menjadi pilihan hati aku..
kalau dulu, setiap bulan jer confirm aku beli majalah pengantin, stalista dan yang sewaktu dengannya.


antara koleksi aku yang aku letak kat opis


tapi sekarang dah bertukar ke Majalah Wanita..
banyak sangat info, tips dan yang paling best ade resipi
leh try masak..itupan kalau aku rajinlah..hehe
dulu memang tak pandang pon Majalah Wanita nih..tapi bila bergelar isteri kepada MRSB Majalah Wanita adalah yang jadi kewajipan dan tambah lagi majalah ni keluar 2 kali sebulan
dan paling penting.murah.RM 5.00 jer..

cuma tinggal buku-buku pasal pregnancy jer aku belum beli
sebab belum lagi diberikan ALLAH rezeki
tak per..insyaALLAH..kalau rezeki tak kemana ^_^
betul tak?hehehe






yang ni pulak buku wajib bila jaga student exam :)








Thursday

percubaan yang pertama

credit: en. Google


hari ni nak ceta sikit pasal percubaan yang pertama..
bukan pasal trial exam ok.hehe..atau yang sewaktu dengannya.
korang penah dengar dan tahu tak pasal nutox oxyfusion? ala yang fazura jadi model tu.hehehe..
sekarang nih, aku tengah cuba produk ni lah..satunyer sebab terpengaruh dengan geng satu opis. pergh..dengan tanpa sesalan di hati..semalam singgah kat farmasi Watson di Boulevard Kuching. selepas timbang tara dan fikir sedalam-dalamnya terus ambik set nutox oxyfusion dan terus bayar di kaunter..almost rm 100.00 habis kot sebab aku terus buat member card.baru nak buat member card.alahai..orang lain dah bertahun-tahun ada member card watson nih..ok.admitted. aku memang tak suka buat member card nih.leceh.hehe..alasan.

semoga percubaan yang pertama ke atas kulit muka ku ini BERHASIL.:) amin.
sebab kulit aku nih memang sensitif..bila aku tersalah guna produk kosmetik or salah makan ker.sebab certain seafood aku tak makan..bibir aku akan mula kembang dan merah.dan seriously, boleh di katakan bibir aku akan transform ke bibir Angelina Jolie.hahahahaha...

dan sebab aper aku gatal nak jugak gunakan produk ni sebab....semuanya untuk MRSB, yer puan-puan sekalian kita mesti nampak cantik dan menawan di depan suami kita.tambah lagi MRSB nak balik sarawak tak lama lagiii :)...tapi seminggu jer :(..pastu kena balik ke Putrajaya..sedih.

eleh, muka jer ok tapi perut muncit dan gem..uk.haha..ok.itu aku.
bercakap pasal gemuk ni atau bahasa lembutnya sedikit berisi lah, sekarang aku tengah bentangkan proposal aku kat MRSB pasal nak masuk gym..sila jangan gelak ok.
padan muka.now, MRSB nak aku bagi 5 alasan kukuh kat dia kenapa dia perlu izinkan aku masuk gym.adoiyai...mati kutu sudah.:(
tapi mesti ader yang pelik kan, ala nak masuk gym pon naper nak kena perlu tanyer kat MRSB jugak..sebabnyer, kita keluar rumah untuk ke gym kan? jadi harus kita as wife mintak izin kat husband dulu.betul tak??
dan MRSB memang selalu buat video call..kalau kantoi?ha..tak nak..tak nak...tak nak..
dan yang paling penting sumber tambahan dari poket MRSB.hahaha..


ok.done.

nanti ketemu lagi..:)




p/s : wish me luck.



Monday

rindu


MRSB text ; now papa dah kat cherating,mama..

lambat jer SMS nak masuk..:( yelah MRSB bawak motor
.
rindu sangat-sangat kat MRSB..

cepatlah kursus cepatlah kau habis

cepatlah so dapatlah MRSB balik sarawak walaupun sekejap.. ^_^


Friday

DULU dan SEKARANG

Jumaat yang aman dan damai

dulu dan sekarang bila jumaat jer confirm senyum sampai ke telinga.sebab sabtu dan ahad kan cuti.
tapi tajuk nih memang tak der kaitan pon dengan hari, minggu atau bulan yer.hehe

dulu semua color baju aku on jer tapi sekarang lebih ke arah color hitam.nape yer??huhu..mengikut kajian warna hitam adalah amat sesuai bagi yang berbadan seperti aku untuk kelihatan kurus.so sekarang nih, memang warna hitam adalah wajib like witch yu hee macam citer korea lakonan Han Ga In as Ma Yoo Hee and Jae Hee as Chae Moo Ryong tapi bedanya aku tak pakai cermin mata sih..

wawawa.nafsu makan memang tak leh di bendung lagi dan ader yang tersalah anggap yang aku nih dah pregnant.adoyai..see?

help me...huhuhu


pipi yang tembam
lengan yang dah macam body builder
miss him
MRSB kursus time nih
sempat lagi nak pose


bulan 5 kena pastikan aku mesti kurus.sebabnyer MRSB plan nak balik sarawak sekejap tetapi adakah misi itu akan berjaya??haha..

Tuesday

sapa layan drama korea dream high session 2?? sekarang aku tengah layan drama  nih dan mengigihkan diri download drama nih.best wooo.kalau time study dulu, study week jer bukan menghadap buku or notes tapi menghadap latop sambil layan drama korea.sanggup lagi berjaga malam.

credit: mr google



hero ceta nih
jung jin won 2 AM
sekarang ni datang kembali penyakit drama korea nih sebabnyer sabtu lepas aku terbukak channel 391 tanpa sengaja.hahaha..


1st drama korea yang aku layan FULL HOUSE 

credit: mr google

2nd drama korea MY GIRL


credit: mr google

dan seterusnya bayak lagi lah. memang suka layan drama korea nih tapi aku memang tak leh nak hafal nama pelakon-pelakon.sebabnyer yang lelakinyer jambu yang perempuannya comel. :)

terukir di bintang by yuna


Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu



lagu ini sangat best ^_____^



Monday

miss him

assamualaikum di pagi isnin..
amat merindui sang suami@MRSB, huhuhu..
5 mac sampai 30 mac MRSB kena pergi kursus motor.huhu.sedihnyer, sekarang hp tak aktif..
rindunyer kat MRSB..huhu.rindu sangat-sangat..=(
19 mac - 22 mac 2012 MRSB konvoi ke cherating...risaunyer, hanya ALLAH yang tahu..YA, ALLAH permudahkan perjalanan MRSB.


rindu saat dia peluk macam ni..

Friday

kelab teater

aku baru join kelab teater nih.actually, kelab ni untuk student kat MMC Sarawak. tapi bila aku tanyer kat cikgu yang ajar nih, dia cakap staff pon leh join jugak ^____^.terbaek...hehehe.so aku pon ajak dnf and wani untuk join kelab nih.yup, bila join this club terasa lah muda remaja sebabnyer kan kat dalam group nih, student aku panggil aku aishah not madam..

















kelab ni 4 jam seminggu which 2 jam untuk rabu malam dan 2 jam untuk jumaat malam..memang sangat enjoy.terlupa sekejap dangan MRSB.hahaha..opsss..MRSB tetap dihati.titik.MRSB dah bagi izin yang penting tahu jaga diri.:)

psst..nak kemas meja and fail sebab malam ni ader kelab teater.malam ni pasal olahan watak.huhu..




Thursday

baru nak try VCO

VCO stand for Virgin Coconut Oil atau minyak kelapa dara..sebab banyak sangat testimonial yang positive dari produk nih.

so tanpa membuang masa, aku pon pegi la blog shop dni.^_____^ and terus jer aku order tapi aku cuma order satu unit jer sebab nak try dulu..so nanti aku akan update untuk kesan selepas penggunaan VCO k ^______^
opss..satu lagi, yang bestnyer bila order dari blog shop dni,dapat free gift...


p/s: jum terjah blog dni



Tuesday

ukur baju badan sendiri

tajuk yang tak der kena mengena dengan sesiapa yang pasti tajuk tuh untuk aku.hehehe
tadi blog walking kat bifascollezion. memang cantek and menarik tertarik kau memang da bomb collection diaorang tapi sayang aku yang dah semakin tembam nih..macam tak sesuai jer.
sometimes set kat mind,lepas ni nak jog la, diet lah tapi hampeh..huhuhu..kalau dah sambal belacan and cencaluk or pekasam confirm mak mertua lalu pon aku tak perasan.hahahah..

so patutkah aku salahkan sambal belacan atau pon cecaluk atau pon perkasam itu?

p/s; jum terjah blog bifascollezion.

sudah dapat

salam
masuk jer opis and check email.....
yuhuuuuu.....terus bukak blog chu..yeye..sudah siap rupanyer header and watermark aku..harga pon amatlah ok.so those yang berminat, ha apa tunggu lagi jum terjah blog chu yer^_____^
watermark  1
 watermark  2


header 1



header 2



now, dah pening nak pilih nak guner yang maner satuuuuuuu.aiyarkkkkkkk....huhuhuhu